Bio napad ili ne, evo što svjetski mediji pišu o “huliganstvu” na Ugljanu

Svjetski mediji reagirali su na napad koji se dogodio Ugljanu, u vili u kojoj se odmarao hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić. Što tko piše istražili su nogometni fanovi s portala “Vatreni”.
U Španjolskoj se prenose vijesti o “huliganskom napadu” na Rakitića premda je hrvatska policija priopćila kako nije riječ o napadu na nogometaša Barcelone već da je jednim kamenom razbijen prozor vile na otoku Ugljanu gdje se odmarao.

“Rakitića napala grupa navijača dok je bio na odmoru”, pišu sportske novine Mundo Deportivo sa sjedištem u Barceloni. AS, sportski dnevnik sa sjedištem u Madridu, ističe u naslovu: “Kamenjem na Rakitića”. Dnevni list El Mundo napominje kako je “Rakitić pobjegao gliserom nakon napada na njegovu vilu za odmor”.
Te novine prenose riječi hrvatske policije koja napominje kako nije bila riječ o napadu na Rakitića te kako je razbijen jedan prozor na kući i da je istraga u tijeku.

Većina španjolskih medija prenijela je ranije vijest španjolske agencije EFE čija se dopisnica pozvala na tekst u Večernjem listu prema kojem su šestorica huligana polomila sve prozore na kući i vrata. Taj list je izvijestio kako su huligani htjeli provaliti u kuću što su zatim prenijele i sportske novine Sport iz Barcelone.

Madridski list Marca navodi kako je Rakitić s obitelji bio prisiljen napustiti mjesto za odmor koji je napadnut od strane nasilnih navijača.

O izgredu na Ugljanu pisala je talijanska Gazzetta dello Sport koja je pretjerala s informacijom da je vilan uništena, a da se Rakitićevo odmor pretvorio u dramatičan bijeg s otoka u zadarskom arhipelagu.

Njemački Bild ističe kako je Rakitiću nakon Eura propao i ljetni odmor.

Čitani srpski Kurir raspisao se o sramoti i skandalu u kojemu je zbog huliganskog napada Rakitić u panici gliserom napustio Ugljan.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...