Donacija projektu “Pomoć u kući starijim osobama” ujedno je i priznanje biogradskom Crvenom križu

Donacija projektu “Pomoć u kući starijim osobama” od strane tvrtke dm-a ujedno je i priznanje Gradskom društvu Crvenog križa Biograd na Moru.

Naime, spomenuti projekt na ovom se području provodi već drugu godinu za redom i to za općine Sveti Filip i Jakov i Pašman, a u partnerstvu s navedenim općinama koje financiraju provedbu programa. “Pomoć u kući starijim osobama” ove će godine uz materijalnu donaciju tvrtke dm-a znatno lakše realizirati svoj program, a donacija u vrijednosti od 31.700,77 kuna dio je inicijative ove tvrtke koja se provodi pod motom “Jer sve smo to Mi”. Ovom materijalnom donacijom korisnicima projekta osigurati će se higijenski i kozmetički paketi te sredstva za održavanje doma i slično. Slijedom toga u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Biograd na Moru Tamara Vidaković, područna menadžerica dm-a uručila je ravnateljici Gradskog društva Crvenog križa Biograd Branki Kulaš donaciju, te ovom prigodom kazala: Ponosni smo što je dm postao dijelom projekta koji doprinosi poboljšanju kvalitete života starijih osoba. Inicijativa “Jer sve smo to Mi” objedinjuje 40. društveno odgovornih projekata, a projekt „Pomoć u kući starijim osobama“ važan je dio inicijative kojom želimo potvrditi svoju opredjeljenost društveno odgovornom poslovanju i doprinosu zajednici. Naša tvrtka je zaprimila više od 2.000 projekata iz cijele Hrvatske i želimo zahvaliti predstavnicima Crvenog križa Biograd na povjerenju koje su nam ukazali kada su nas prepoznali kao svog partnera. Inače, inicijativa “Jer sve smo to Mi” okupila je organizacije civilnog društva i ustanove koje svojim projektima pomažu zajednici i socijalno osjetljivim skupinama. U sklopu inicijative zdravstvene ustanove pacijentima će osigurati kvalitetniju skrb, a škole će svojim učenicima ponuditi prikladno okruženje za kvalitretno obrazovanje i kulturno edukativne sadržaje. Šest ekoloških projekata pobrinuti će se za uređenje parkova i urbanih vrtova te za edukaciju o važnosti zaštite okoliša i prirode, kazala je uz ostalo gospođa Vidaković.

Uz zahvalu na donaciji ravnateljica CK Branka Kulaš istaknula je kako se u sklopu projekta “Pomoć u kući starijim osobama” skrbi o ukupno 39 korisnika. Cilj projekta je osvijestiti što veći broj ljudi u zajednici i djelovati na poticanje promjena životnih navika u svrhu uključenja osoba treće životne dobi u svakodnevicu zajednice te poboljšati mobilnost korisnika i smanjiti osjećaj osamljenosti i socijalne isključenosti. Uz Tamaru Vidaković i Branku Kulaš ovoj su primopredaji nazočile i Franka Troskot djelatnica u biogradskom CK, te Daliborka Banov djelatnica biogradske trgovine dm-a koja je ujedno i volonterka Crvenog križa.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...