“Kualjske ribarske noći” – puno dobre riblje spize i atraktivni defile ribarskih brodova

Ovogodišnje “Kualjske ribarske noći” održat će se od 22.-23. srpnja, a biti će upriličene programom koji kroz niz događanja nastoji ostvariti svoje ciljeve, a to su; promocija ribe kao zdrave hrane – ponuda isključivo ribe i to sitne plave ribe (srdela,inćun), krupne plave ribe (tuna), ribe iz uzgoja (brancin, orada) te riblje prerađevine (soljeni i marinirani program), oživljavanje tradicije i tradicijskih vrijednosti kroz organizaciju  veslačkog natjecanja, demonstracije ribarskih vještina i pripremu tradicionalnih jela (kualjski brudet).

Atrakcija manifestacije je trosatni defile ribarskih brodova Zadarskim kanalom (subota 23.7.) koji simbolički sugerira o gospodarskoj i tradicijskoj važnosti ribarstva za Kali.

Bitan segment programa je 14. znanstveno-stručni skup o ribarstvu (22.7. s početkom u 10.00 sati) koji ove godine organiziramo u suradnji s ministarstvom poljoprivrede, Savjetodavnom službom zadar, Upravnim odjelom za poljoprivredu Zadarske županije i Institutom za turizam.

Skupu će nazočiti i ministar poljoprivrede, prof.dr.sc. Davor Romić, pomoćnik ministra Ante Mišura, mr.sc. Milan Božić, predsjednik Udruženja ribarstva i prerade ribe Hrvatske gospodarske komore, Mato Oberan, predsjednik ceha ribara Hrvatske obrtničke komore i ostali dionici iz ribarskog resora.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...