Zasladite se na Svjetski dan čokolade – ona je magnezijem najbogatija namirnica
Svjetski je dan čokolade! Povijest čokolade počinje u doba starih srednjoameričkih domorodaca Maya, Asteca i Olmeca. Oni su od sjemena kakaovca spravljali napitak dodajući mu začine poput vanilije, chillija, cimeta, papra i slično. Taj se čokoladni napitak ispijao isključivo u svečanim prilikama.
U Europu je kakaovac donio Columbo, no čokolada je tek u 19. stoljeću dobila formu u kojoj je i danas konzumiramo. Nizozemac Conrad J. van Houten 1828. g. patentirao je hidrauličnu prešu koja je mrvila zrna kakaovca iz kojeg je nastao kakao prah, a Englezi su se dosjetili kako je pomiješati sa šećerom i od nje napravili slatkiš.
Čokolada je poznati antioksidans i magnezijem najbogatija namirnica. Oslobađa hormone sreće koji su najbolji lijek protiv stresa i boli.