Kampanja je tek počela, a već brojimo bisere: Ovo je TOP 5 besmislenih obećanja političara

Slušajući nerealna i krajnje populistička obećanja, za koje nema pravog odgovora kako će se financirati, jasno je da se u ovoj kampanji susrećemo s političarima koji ne poznaju pojam odgovornosti. Mali je problem ipak, što gotovo da i nema stranke, čiji izborni program ne sadržava besmislice. Ekipa iz Telegrama pobrojala je besmislice na političkom tržištu koje smatra posebno neostvarivima, besmislenim ili štetnima.

1. HDZ-ova i SDP-ova bajka oko zapošljavanja
U debati Andreja Plenkovića i Zorana Milanovića započelo je zasipanje birača nerealnim obećanjima. HDZ u tom besmislenom licitiranju vodi ispred SDP-a za 35.000 radnih mjesta, jer obećava čak 180.000 radnih mjesta. Zašto je njihovo ponašanje neodgovorni populizam objašnjeno je na Telegramu u analizi u kojoj se političari podsjećaju na vrlo nepovoljnu obrazovnu strukturu nezaposlenih u Hrvatskoj.

2. Živi zid i drastično pojeftinjenje kredita
Ekonomist Ivan Lovrinović uvjerava građane da će im mjesečne kamate na kredite biti prepolovljene osvoje li živozidovci vlast. Za početak bi HNB trebao bankama plasirati kredite s nultom kamatom. Guverner Vujčić ranije je objašnjavao kako oni to i čine, no da je ipak izostao efekt jeftinih kredita.

3. Prenemaganje gradonačelnika Traktora
Krajni je cinizam kada gradonačelnik Zagreba uoči izbora omogući siromašnim građanima otpis dugova, a onda se na presici pravi da to nema nikakve veze s izbornom kampanjom te se naziva nekim čudnim imenom: ‘Ako je to predizborno, ja sam traktor!’ Nije bilo ni potrebe da se otpis dugova uvrštava u program, nego je promptno objavljen na službenim stranicama Grada Zagreba.

4. Petrov koji predlaže ono što već imamo
Pokušavajući se obraniti od optužbi da se Most zalaže za otpuštanja, Božo Petrov izrekao je nekoliko promašenih primjera, pa tako i onaj da poduzetnici trenutno ne mogu zapošljavati radnike na pola radnog vremena. Mostovci se nisu proslavili ni sa prijedlogom osnivanja još jedne agencije, one za borbu protiv nezaposlenosti, iako već postoji široko razgranati Hrvatski zavod za zapošljavanje.

5. HDZ spašava blokirane pa potapa mlade
HDZ-ov prijedlog zabrane ovrhe na jedinu nekretninu, možda i nije tako dobar. Spašavajući blokirane mogli bi odmoći mladima, odnosno svim onima koji uzimaju kredit za prvu nekretninu. No čini se da od svega neće biti ništa, jer je sama ideja vrlo teško provediva na što je na Telegramu već upozorano.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...