Ljeto se ne predaje; stiže novi val vrućina i temperatura preko +30

Danas će prevladavati pretežno sunčano i vjetrovito. Uz povremeno više oblaka, u unutrašnjosti zemlje može pasti malo mjestimične kiše, ponajprije na istoku. U kopnenim će predjelima puhati umjeren, povremeno i jak, sjeverni i sjeveroistočni vjetar, na Jadranu umjerena i jaka, podno obalnih planina na udare i olujna bura.

Jutarnje temperature zraka na kopnu će biti između 10 i 17°C, na moru od 17 do 22°C. Danju će većina kopnenih predjela imati između 21 i 25°C, u istočnoj će Slavoniji mjestimice biti malo toplije, dok se na obali i otocima u najtoplijem dijelu dana očekuje većinom od 26 do 30°C. Temperature mora između 22 i 25°C.

I sutra će biti sunčano i vedro ili pretežno vedro, na krajnjem jugu Dalmacije malo oblačno. U cijeloj zemlji će biti razmjerno vjetrovito, na kopnu uz slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, na Jadranu uz umjerenu, podno Velebita još na udare jaku buru, na otvorenom moru umjeren sjeverozapadni vjetar.

Temperature zraka u jutarnjim će se satima kretati između 12 i 17°C na kopnu, te od 16 do 24°C na moru. U najtoplijem dijelu dana kopnene predjele očekuje od 22 do 27°C, a morske između 29 i 33°C. Temperature mora između 22 i 25°C.

U četvrtak se nastavlja razdoblje lijepog ljetnog vremena, sunčanog i vrlo toplog, na Jadranu i vrućeg. U kopnenoj će Hrvatskoj puhati uglavnom slab sjeveroistočni vjetar, na Jadranu umjerena, podno Velebita na udare jaka bura, u Dalmaciji i umjeren sjeverozapadnjak.

Jutarnje temperature zraka na kopnu će se kretati od 11 do 16°C, dok se na obali i otocima u jutarnjim satima očekuje između 19 i 25°C. U najtoplijem dijelu dana kopnena će Hrvatska imati većinom od 25 do 29°C, a morska između 29 i 33°C. Temperature mora između 22 i 25°C.

Sudeći prema sedmodnevnoj prognozi DHMZ-a, sve do kraja tjedna očekuje nas sunčano, čak i vruće vrijeme. Temperature će se diljem zemlje opet penjati iznad 30 stupnjeva, a vrhunac rasta temperatura očekuje se u danima vikenda.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...