Beljak suspendirao 12 od 25 delegata HSS sa zadarskog područja, među njima i Irena Devčić

Pismenu odluku o suspenziji od strane Kreše Beljaka i Predsjedništva stranke ovih je dana primilo 12 od 25 delegata Hrvatske seljačke stranke u Zadarskoj županiji. Među njima i Irena Devčić koja od 2013. vodi GO HSS-a.

Obrazloženje je općenito i za sve isto, a odnosi se na navodno kršenje Statuta, potvrdila nam je Devčić.

Sjetimo, osim s političkim preokretom, Beljak je iznenadio i odlukom o suspenziji 100 vodećih ljudi HSS-a koji su prema njegovu viđenju ostvarili slabe izborne rezultate.

A dok Beljak krivi članstvo za slabu privrženost birača HSS-u, njega se u internim krugovima krivi za izdaju i narušavanje kredibiliteta Radićevaca. Kakvu je poruku poslao kada je na izbore izašao s Narodnom koalicijom, a potom okrenuo stranu i odlučio dati potpise HDZ-u za sastavljanje Vlade?

Narušena je vjerodostojnost i integritet stranke. Članstvo HSS-a svjetonazorski je orijentirano ka demokršćanskoj obitelji. To je stranka strogog centra i najdraže nam je kad se ne moramo svrstavati u nikakve blokove, no kao takvi naravno da imamo birače koji naginju i desno i lijevo, kaže Irena koja kao suspendirana nema informacija hoće li se Beljaka kazniti za preokret koji je kompromitirao stranku:

Krivudav je ovo put i jako mi je teško pretpostaviti kako će sve završiti.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...