Bilaver: “Kad je SDP na vlasti, ne rađaju se djeca!”

U Zagrebu je jučer u 19 sati počelo sučeljavanje na temu “Obiteljska politika i mladi” u organizaciji Svjetskog saveza mladih Hrvatska.

Sudjelovali su Josip Bilaver iz HDZ-a, Mirando Mrsić u ime Narodne koalicije, odnosno SDP-a, Karolina Ciglar iz Mosta, Ana Marija Bujas Čelan u ime Bandićeve koalicije i Matija Matić u ime koalicije Živog zida, javlja N1, a prenosi Telegram.

Posebno je neobična bila izjava Bilavera, koji je prozvao SDP da, uvijek kada dođu na vlast, natalitet u Hrvatskoj pada. Mrsić mu je replicirao kako je za primjer uzeo krizne godine: “Moramo se držati činjenica, a na obećanjima o 1000 eura za svako dijete ne može se graditi pronatalitetna politika. Ta obećanja ne drže vodu”. Jedno od najzapamćenijih HDZ-ovih obećanja u prošloj kampanji bilo je da će uvesti 1000 eura za svako novo dijete, što se na kraju ipak nije ostvarilo.

Rasprava o pobačaju

Zanimljiva je bila i rasprava o pobačaju. Karolina Ciglar iz Mosta kazala je da iznosi svoje mišljenje, a ne stav stranke: “U Mostu o osobnim i moralnim pitanjima ne postavljamo granice. Moje je osobno mišljenje da pobačaj ne smijete zabraniti, jer otvarate mogućnost pobačaja na crno. Bitno je ženama koje se nađu u toj situaciji priskočiti u pomoć i uputiti ih na to kakve su mogućnosti da se to dijete posvoji. Čvrstog sam uvjerenja da život počinje začećem. Žena ima pravo na pobačaj, ali dijete ima pravo na život.”

Mrsić je drugačijeg stajališta. “To je neutuđivo pravo žene, koje joj nitko ne može oduzeti, nikakva politika i vlast. To je pravo žene da odluči o svom tijelu, tu je točka i nema dalje”, kazao je.

Bilaver je kazao kako “za HDZ život počinje začećem”. Nastavio je: “Zalažemo se za to da se ženama koje se nađu u toj situaciji pruži sva pomoć, da se na neki način spriječi pobačaj, jer je svako biće dobrodošlo na svijet”.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...