Canon pokrovitelj humanitarnog projekta “Mirno more” i jedrilice na kojoj će ploviti štićenici Doma za odgoj djece i mladeži iz Zadra

Tvrtka Canon CEE danas sa zadovoljstvom objavljuje da je po treći put za redom ponosni partner etabliranog međunarodnog društveno-pedagoškog projekta „Mirno more“. Ovaj projekt, koji se kontinuirano održava još otkada je pokrenut prije više dvadeset godina, u svom fokusu ima djecu iz socijalno ugroženih sredina. Djeci koja sudjeluju u projektu nastoji pružiti mogućnost stjecanja novih znanja i vještina i druženja s vršnjacima tijekom jedrenja po Jadranu.

Jednako kao i 2015., Canon CEE će ove godine u sklopu flote „Mirno more“ biti pokrovitelj jedrilice na kojoj će ploviti štićenici Doma za odgoj djece i mladeži iz Zadra. Ta ustanova socijalne skrbi pruža usluge djeci i mladima s poremećajima u ponašanju.

U radu s djecom i mladima koji pate od poremećaja u ponašanju najvažniju uloga zauzima konstruktivno oblikovanje i osmišljavanje slobodnog vremena. Plovidba i jedrenje u floti „Mirno more“ koje će im i ove godine omogućiti Canon CEE pružit će štićenicima ove ustanove ne samo nezaboravnih tjedan dana na jadranskom moru, nego im i dati mogućnost da iz prve ruke nauče nešto više o međusobnoj suradnji i toleranciji s drugima i sa sudionicima s drugih brodova sklope prijateljstva koja će se nastaviti i nakon završetka događaja.

Flota „Mirno more“ plovit će Jadranom u okolici Splita, a sudionici isplovljavaju iz svojih luka u subotu 17. rujna i plove do sljedeće subote 24. rujna. Tijekom plovidbe su i ove godine planirani susret svih jedrilica i zajednički kamp u Marini Kaštela u srijedu, 21. rujna, kada će se održati i velik broj zajedničkih aktivnosti, a ciljna luka je Marina Kaštela.

Canon CEE sada po treći put za redom podupire ovaj hvalevrijedan projekt. Tvrtka je prvi put sudjelovala u projektu „Mirno more“ u ljeto 2014. kada također sponzorirala jedan brod, a suradnja se nastavila prošle godine kada je po prvi put sponzorirana jedrilica Doma za odgoj djece i mladeži iz Zadra. Sudjelovanjem u akciji bili su oduševljeni i odgojitelji i štićenici Doma.

„Cijenjeni međunarodni projekt „Mirno more“ nudi nova životna iskustva mladima iz socijalno ugroženih sredina, a nama je, kao tvrtki koja neprekidno podržava humanitarne događaje i projekte u zemljama regije, ali i širom Europe, iznimno zadovoljstvo što imamo priliku po treći put sudjelovati u ovoj izuzetnoj akciji koja će štićenicima zadarskog Doma pružiti sjajna nova iskustva“, izjavio je Hermann Anderl, glavni direktor tvrtke Canon CEE GmbH.

Projekt „Mirno more“, nastao iz malog austrijskog projekta koji je 1992. imao za cilj okupiti djecu sa zaraćenih strana na jedrenju kako bi se potaknulo smanjenje predrasuda i povećanje tolerancije, prerastao je u trenutno najveći europski jedriličarski projekt ovakve vrste. Cilj mu je djeci iz socijalno ugroženih sredina pružiti tjedan dana odmora, druženja i učenja novih vještina na jedrenju Jadranskim morem.

Flota će ove godine okupiti gotovo 950 sudionika iz 19 zemalja koji će se nalaziti na ukupno oko 100 brodova. Više informacija o floti „Mirno more“ možete pronaći na adresi www.mirnomore.org.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...