Rubeša: “Samo želim da naši zastupnici ostanu dosljedni i ne koaliraju s onima koji su uništili zemlju!”

Relativni pobjednik izbora i dalje je HDZ sa 61. mandatom. Narodna koalicija osvojila je 54 mandata, Most 13, Živi zid osam.

Zadovoljni smo što se tiče nacionalne razine, postigli smo zavidan rezultat. Ja se sada samo nadam da će svi zastupnici Živog zida ostati dosljedni i držati da se dogovora kako nećemo koalirati s nikim tko je 25 godina uništavao ovu zemlju. I naravno, želim da naši predstavnici budu prava, konstruktivna oporba, kaže Ante Rubeša, nositelj liste Živoga zida u IX. izbornoj jedinici.

A ovdje je Živi zid četvrta stranka – HDZ je osvojio 49,61, Narodna koalicija 24,06, MOST 12,72, a Živi zid 4,16 posto glasova.

U IX. izbornoj smo ostvarili bolji rezultat nego na prošlim izborima, ali lošiji nego što su nam predviđale ankete. Ovo je velika jedinica, a čvrsta organizacija Živog zida ne egzistira u nama susjednim središtima, što se odrazilo na rezultat. Također, tu je općenito loš odaziv građana, a i činjenica da se stanje svijesti hrvatskih birača jako teško mijenja. No, nisam razočaran, zaključuje Rubeša.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...