Temperature se penju do +30; Do subote sunčano i toplo, ali onda stiže velika promjena

Razdoblje pretežno sunčanog i toplog, na Jadranu i vrlo toplog vremena, zadržat će se u cijeloj zemlji i tijekom četvrtka. U unutrašnjosti je mjestimice moguća jutarnja magla, na sjevernom Jadranu i u unutrašnjosti povremeno će biti umjerene naoblake, osobito u prvom dijelu dana. Vremenske prilike u unutrašnjosti će i dalje karakterizirati značajna razlika između jutarnjih i dnevnih temperatura zraka, piše Index.hr.

Posvuda će biti slabog, u Dalmaciji i umjerenog, jugozapadnog, na dalmatinskoj obali ponegdje i sjeverozapadnog vjetra, a početkom i krajem dana slabe bure.

Jutarnje temperature zraka na kopnu će biti između 4 i 10°C, na moru od 13 do 19°C, dok će najviše dnevne biti većinom između 21 i 26°C.

I u petak se nastavlja razdoblje lijepog ranojesenskog vremena. Sunca će posvuda biti u izobilju, tek će rijetko, uglavnom u unutrašnjosti zemlje, povremeno biti umjerene naoblake. U unutrašnjosti je tijekom jutra moguća mjestimične magla. Danju će još malo zatopliti.

U cijeloj zemlji će puhati slab i umjeren jugozapadni vjetar.

Jutro će u kopnenoj Hrvatskoj biti svježe, s temperaturama koje će se kretati između 4 i 13°C, na obali i otocima osjetno toplije, od 13 do 18°C. U najtoplijem dijelu dana u većini će predjela biti toplo, između 23 i 26°C, gorska Hrvatska imat će koji stupanj manje.

Vikend počinje sunčano, a onda…

I vikend će početi pretežno sunčanim, u unutrašnjosti ujutro svježim, danju posvuda toplim i vrlo toplim vremenom. U Dalmaciji će povremeno biti umjerene naoblake.

Širom zemlje će biti slabog i umjerenog jugozapadnog vjetra, na Jadranu i umjerenog juga.

Jutarnje temperature zraka kretat će se između 5 i 13°C u kopnenim, te od 14 do 19°C u morskim područjima. U najtoplijem dijelu dana kopnenu Hrvatsku očekuje od 20 do 26°C, a morsku između 23 i 26°C.

Prema sedmodnevnoj prognozi DHMZ-a, u nedjelju stiže nova promjena vremena u znaku kiše i osjetnog pada temperatura. Iako će promjena biti kratkotrajna, donijet će i do 10 stupnjeva niže temperature u početku idućeg tjedna.

Jutarnje temperature će se u kopnenim predjelima spustiti blizu ništice, a dnevne neće prelaziti 15 Celzijevih stupnjeva.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...