TRI FOTOGALERIJE: Boćarski kup Županije; Zlatne „Lišane“ u Josipovac, Viranima prvo srebro u povijesti!

Sve je sinoć u finalu boćarskog Kupa Zadarske županije stalo u posljednjih 10-ak minuta: na zogu boćališta na Braštini ostali su samo parovi domaće momčadi „Lišane“ i „Vira“ koji je u tom trenutku imao 4-2. Luka Buterin dobio je 22-19 Josipa Devića u krugu, drugi krug pripao je domaćem Antoniju Bilosniću protiv Marjana Bukvića rezultatom 23-19, dok je Viranin Igor Vučetić u pojedincu uvjerljivo dobio Darija Mamića 13-6.

Imali su Virani u paru Božo Deša i Darko Bašić loš početak s 0-6 i potom, zbog ozljede Bašića, izmjenu s Antom Nemarićem te sjajan povratak u igru na 6-6! Imali su i raspoloženog Dešu koji je valjao na tisućiti dio metra, ali nisu imali – Milana Mamića. Izbijanja kapetana „Lišana“, u sretnom paru sljubljen s valjačem Stipom Devićem, izgledala su kao zakucavanja LeBrona Jamesa! Čupao je suparničke boće na dlaku od bulina ili drugih boća, a radio je to do posljednjeg poteza. Čvrsto, moćno i suvereno! Bila je to Mamićeva večer, Virani su se morali zadovoljiti srebrom. Mamić je iz ruku predsjednika Boćarskog saveza Zadarske županije Damira Jordana i načelnika Općine Lišane Ostrovičke Ivice Musića preuzeo pehar i visoko ga podignuo kao kapetan i najbolji igrač „Lišana“.

„Lijepo je osvojiti naslov pobjednika Kupa. Nije mi to doduše jedini trofej ili uspjeh u karijeri, ali svakako mu se posebno radujem jer je osvojen pred domaćim navijačima. Imali smo težak i dramatičan finalni meč u kojemu su sitnice odlučivale. Srećom, one su bile na našoj strani“, kazao je 58-godišnji MVP finalnog turnira na kojemu su osim zlatnih domaćina iz Lišana Ostrovičkih i srebrnih Virana sudjelovali još boćari „Povljane“ i „Ruplja“. Domaći su tako zasluženo izborili nastup u osječkom prigradskom naselju Josipovci na završnici Kupa Hrvatske, a s kakvim će ambicijama u listopadu otputovati u Slavoniju, kazao nam je upravo kapetan Mamić:

„Tamo će biti najbolje momčadi iz Hrvatske, pa bi bilo lijepo kada bi ušli među četiri ili pet najboljih. To bi bio veliki uspjeh za Lišane“, kazao je.

S druge strane, kod Virana nije bilo tuge. Nastupili su bez Marka Kokića, sjajnog izbijača koji još nije izgubio u paru s Dešom, te s kasnije ozlijeđenim Bašićem. I s takvim hendikepom držali su bivšeg hrvatskog trećeligaša na njegovom terenu na konopcima cijeli meč, pa je čak i Bilosnić protiv Bukvića strepio do posljednje ruke za krajnji ishod drugog kruga, ali ukazao se Mamić …

„Nismo nezadovoljni. Napravili smo posao ulaskom u finale i osvojili našu prvu medalju na završnicama Kupa Zadarske županije. Pokazali smo kako smo natjecateljska momčad i kada nismo kompletni“, kazao je predsjednik i igrač virskog kluba Bašić čestitajući momčadi „Lišana“ na trijumfu.

Pokazali su Virani još nešto: većim izborom kvalitetnijih igrača, odnosno ovogodišnjim pojačanjima, mladi Buterin kao da se oslobodio pritiska imperativnog pobjeđivanja od prošle sezone, pa je u novu ušao s omjerom 5-0! Utakmice koje je ranije znao izgubiti, pogotovo u krugu, sada dobiva kao rutiner premazan svim boćarskim mastima. I najvažnije – „Vir“ je demonstrirao kvalitetu i širinu kojoj se malo tko može ozbiljnije suprotstaviti, a pokazat će to ligaški susreti u kojima će, vjeruju u virskom The Blues, kvaliteta u svim disciplinama biti presudna.


FINALE: Lišane – Vir 5-4

POLUFINALE: Lišane – Povljana 9-0. Vir – Rupalj 9-0.

Lišane Ostrovičke. Boćalište na Braštini. Gledatelja: 50. Suci: Ivica Bilosnić i Boris Čanković. Predstavnici Boćarskog saveza Zadarske županije: predsjednik Damir Jordan i tajnik Željko Sabalić. U ime domaćina: načelnik Općine Lišane Ostrovičke Ivica Musić.

Najbolji igrač: Milan Mamić (BK Lišane).

BK LIŠANE: Milan Mamić, Stipe Dević, Antonio Bilosnić, Dario Mamić, Josip Dević, Zvonimir Vuksan, Željko Mijić.

BK VIR: Darko Bašić, Igor Vučetić, Božo Deša, Marjan Bukvić, Luka Buterin, Ante Nemarić, Nedo Buškulić.

BK POVLJANA: Mladen Škoda, Joso Škoda, Šime Rukavina, Kristijan Nekić, Željko Viduka.

BK RUPALJ: Dušan Gavran, Danijel Gavran, Ante Vidak, Dalibor Ćustić, Mate Čulina, Nikša Jukić, Ante Štrkalj.


Vir – Rupalj 9-0

Krug: Luka Buterin – Dalibor Ćustić 19-10. Marjan Bukvić – Ante Vidak 22-17. Par: Darko Bašić, Božo Deša – Dušan Gavran, Mate Čulina 13-4. Pojedinac: Igor Vučetić – Danijel Gavran 13-10 (Gavran predao kod 7-10).

Lišane – Vir 5-4

Krug: Luka Buterin – Josip Dević 22-19. Marjan Bukvić – Antonio Bilosnić 19-23. Par: Darko Bašić (Ante Nemarić), Božo Deša – Milan Mamić, Stipe Dević 6-13. Pojedinac: Igor Vučetić – Dario Mamić 13-6.

Malo kiša, malo sunce, malo vjetar …

Sezona je za Virane i druge županijske ligaše počela kao da su na travnjacima Wimbledona. Malo kiše, malo sunca, pa malo naoblake i vjetra, pa opet kiše. Po prilici je tako i sinoć odigrana završnica boćarskog Kupa Zadarske županije u Lišanima. Nije prošlo ni pola sata polufinalnih susreta kada su tamni oblaci prekrili zogove, potom je zapuhao snažni vjetar, pa je svilenkasta kiša osvježila boćare na nekih 20-ak minuta, a onda je granulo sunce i prijeteće nevrijeme otišlo je u smiraj. Finale Kupa odigrano je do kraja, ali zbog kiše i nevremena ranije prekinute utakmice 1. kola Prve županijske boćarske lige još čekaju na termine odigravanja.

Crtica iz Lišana …

Šetnja guski

Da su kojim slučajem ove guske cestu prešle preko pješačkog bila bi to – senzacija! Ali, ni ovako nije loše ispalo. Došle su uz cestu na osvježenje kod lokve, malo se šepurile i pozirale, a potom se vratile od kuda su došle. Nisu tu guske u magli …

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...