Unatoč nezgodnoj ozljedi, Borna spreman za Davis Cup!

Borna Ćorić je u posljednja dva susreta hrvatske reprezentacije, protiv Belgije i SAD-a, donio odlučujući bod pri rezultatu 2:2 i jak je adut i za predstojećiokršaj polufinala Svjetske skupine Davis Cupa protiv Francuske, piše Nova tv, koji je na rasporedu od 16. do 18. rujna u Zadru. Pripreme, međutim, ne idu po planu, jer je na US Openu u New Yorku zbog ozljede predao meč prvog kola protiv Španjolca Feliciana Lópeza.

Po povratku u Hrvatsku okrenuo se oporavku, što je zbog prirode ozljede značilo da nije mogao trenirati. U petak je pojasnio kako oporavak napreduje:

“Ide puno bolje. Od tog meča nisam taknuo reket niti potrčao, radio sam samo terapije. Doktori su rekli da nije ništa ozbiljno, da se radi samo o upali tetive, što je u biti bio najbolji scenarij. Upala se smirila, posljednji ultrazvuk je pokazao mnogo bolje rezultate, ali ne znamo kako će tetiva reagirati pod velikim naporom, kad se počnem pripremati za mečeve. Ne mogu doći na meč bez treninga, ipak moram raditi bar tri-četiri dana prije toga”, kaže Borna.

Prvi trening hrvatskog sastava u dvorani „Krešimir Ćosić“ na zadarskom Višnjiku najavljen je za ponedjeljak. Na pitanje hoće li i on tada krenuti s pripremama rekao je:

“Počet ću trenirati najkasnije u utorak. To je krajnji trenutak. Cijelo tijelo moram dovesti u formu, ne želim riskirati neku novu ozljedu. Posljednjih desetak dana sam radio samo trbušnjake. Bilo bi idealno dakako da s treninzima počnem u ponedjeljak”.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...