Vlaho Orepić prozvao Antičević Marinović, Branka Brkića i ostatak Ustavnog suda: “Nepoželjni ste!”

Vlaho Orepić, trenutni tehnički Ministar unutarnjih poslova i nositelj liste Mosta u 1. izbornoj jedinici u intervjuu za Večernji list iznio je teške optužbe na račun HDZ-a, SDP-a, izbora Ustavnih sudaca i samog sastava Ustavnog suda.

Izbor sudaca Ustavnog suda. Privatizacija nas je opljačkala materijalno, a sad smo pravno porobljeni. Pozivam ovaj saziv Ustavnog suda da da kolektivnu ostavku i tako osobno doprinese povratku povjerenja u pravosuđe. A predsjednicu pozivam da se pridruži ovoj inicijativi. Ako je deset baklji na stadionu veći problem u društvu od deset nepoželjnih sudaca, cijelo se društvo mora zamisliti. Poruka koju šalje ovaj saziv Ustavnog suda u ovom je trenutku nacionalni problem sigurnosti, kazao je Orepić za Večernji.

Time je izravno prozvana i naša Ingrid Antičević Marinović koju smo telefonskim putem pokušali dobiti za komentar.

Upoznata sam s izjavama gospodina Orepića, ali njegove riječi smije komentirati samo predsjednik Ustavnog suda. Ja ne mogu biti uključena u predizbornu kampanju na način na koji Ministar može biti, kratko nam je kazala.

Osim Antičević Marinović, u trenutnom sastavu Ustavnog suda Zadarska županija diči se još jednim sucem – Brankom Brkićem iz Kruševa.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...