Ava Karabatić izbjegla sud u Zadru pod opravdanjem majčine bolesti

Ovo je za film. Suđenje je odgođeno zbog majčine ozbiljne bolesti. Ima velikih problema sa štitnjačom, kaže Ava Karabatić (28), koja se jučer nije pojavila na ročištu na Općinskom sudu u Zadru.

Suđenje za ucjenu njezina sad već bivšeg sveučilišnog profesora talijanistike Živka Nižića (72) nastavlja se nakon šest godina. Naime, Županijski sud ukinuo je prvostupanjsku presudu prema kojoj su Ava i njezina majka Sanja Karabatić (45) oslobođene optužbe da su sudjelovale u ucjenjivanju profesora Nižića, koji je sad u mirovini, pišu 24 sata.

Trojac privela policija

Podsjetimo, Avu, njezinu majku i starletina tadašnjeg dečka Špira Miličića priveli su prije sedam godina zbog sumnji da su navodno lascivnim SMS-ovima, koje je studentici Avi slao njezin profesor, pokušali ga ucijeniti i dobiti od njega ukupno 9000 eura. Avina tadašnjeg dečka osudili su na dvije godine i sedam mjeseci bezuvjetne zatvorske kazne.

Obrana Ave i njezine majke zasnivala se na tome da njih dvije ne znaju ništa o ucjenjivanju, nego da je sve ‘maslo’ starletina tadašnjeg dečka Špire. Županijski sud smatrao je da one ipak imaju veze s ucjenom i postupak su vratili na početak.

Ranjiva, ali ne i lomljiva

Na Općinskom sudu u Zadru kažu da Ava i majka nisu primile pozive za sud te da su njihovi odvjetnici zatražili odgodu. Avin odvjetnik Frane Grbić kaže da se ona na vrijeme ispričala sudu što neće doći. Ako im se dokaže krivnja, Avi i njezinoj majci Sanji prijeti od jedne do pet godina zatvora.

Ničega se ne bojim, prošla sam sve u životu. Ništa ne bih mijenjala jer život je Božji dar. Jaka sam, jesam ranjiva, ali nisam lomljiva. Najteže mi je zbog obitelji. Ne zbog kazne, nego ponovnog otvaranja rana. Mnogi ne znaju koju sam nepravdu prošla, zato pišem knjigu – zaključila je Ava.

Avin otac Ivica angažiran oko kćerkine karijere

Avin otac proslavio se kad je prije nekoliko godina Avi asistirao na golišavom snimanju i govorio: ‘To, mačko’. Sad je s njom u Beogradu i pomaže joj osmisliti scenarij za novi glazbeni spot.

Profesora Ava više ne zanima

Ja sam u mirovini, nemam komentara, mene to više ne zanima, kratko nam je rekao profesor Nižić o ponovljenom suđenju. Špiro, Ivica Karabatić, Ava i Sanja opet će se naći u sudnici.

Ava kaže da vjeruje u pravdu

‘Ja sam se pomirila s profesorom i položila najnormalnije ispite kod njegove supruge’,

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...