Još sutra sunčano, nakon toga kiša

Na praznik Svih Svetih u cijeloj Hrvatskoj očekuje su sunčano vrijeme, a u unutrašnjosti mjestimice i umjerenu naoblaku. U srijedu, posebice u drugom dijelu dana očekuje se kiša, a slično će biti i u četvrtak ujutro dok bi u drugom dijelu dana oborine trebale prestati. U petak se u većem dijelu zemlje očekuje pretežito sunčano vrijeme, donosi Tportal.hr.

U utorak će posvuda biti pretežno sunčano uz malu, u unutrašnjosti mjestimice i umjerenu naoblaku. U unutrašnjosti će mjestimice biti jutarnje magle, a moguć je i slab mraz. U unutrašnjosti će puhati slab vjetar, a na Jadranu će još ujutro umjerena do jaka bura oslabiti i okrenuti na sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od -1 do 4 te od 8 do 13°C na Jadranu. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od 13 do 16, a na Jadranu od 17 do 20°C.

U srijedu se tijekom prijepodneva očekuje postupan porast naoblake. Porastom naoblake poslijepodne je mjestimice moguća i kiša. Više kiše bit će krajem dana. U unutrašnjosti će puhati slab, u gorju povremene i jak jugozapadnjak, a na Jadranu umjereno jugo i jugozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od 4 do 9 te od 11 do 16°C na Jadranu. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od 14 do 19, a na Jadranu od 17 do 21°C.

U četvrtak prijepodne posvuda će biti pretežno oblačno uz povremenu kišu, na Jadranu i pljuskove s grmljavinom. Od sredine dana sa zapada postupno manje oblaka, a oborine će prestajati. U unutrašnjosti će zapuhat slab sjeverac, na sjevernom Jadranu umjerena i jaka bura, dok će u Dalmaciji puhati slabo i umjereno jugo i jugozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od 4 do 8 te od 12 do 17°C na Jadranu. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od 7 do 11, a na Jadranu od 15 do 20°C.

U petak će u većem djelu zemlje biti djelomice ili pretežno sunčano uz mjestimičnu jutarnju maglu u unutrašnjosti. Nestabilnije i promjenjivije bit će samo na krajnjem jugu gdje će mjestimice biti moguća kiša ili pokoji pljusak. U unutrašnjosti vjetar slab ili tiho, a na Jadranu će puhat slaba i umjerena bura i sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od -2 do 3 te od 9 do 15°C na Jadranu. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od 8 do 12, a na Jadranu od 16 do 20°C.

Prema trenutnim prognostičkim materijalima u subotu nas očekuje slično vrijeme kao u petak. U nedjelju će ponovo biti oblačnije, osobito poslijepodne kada će biti moguće i oborine.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...