Kakvo nas vrijeme čeka i kada će napokon prestati kiša?

Pred nama je nekoliko kišovitih dana, a čini se da za vikend ipak stiže ljepše vrijeme, barem tako najavljuje Zoran Vakula u Meteo kutku HRT-a, prenosi Index.hr.

“Sutrašnji će dan biti bolji od današnjega,
Ali kiša dolazi odmah poslije njega.

Štoviše, u četvrtak i petak bit će još koječega,
Na Zavižanu, a možda i niže – vjerojatno i malo snijega.

I nakon što ćemo imati s neba “pranje”,
Za vikend nam ponovno ide najprije razvedravanje,
u nedjelju na moru novo naoblačenje.
Pritom će doći i do porasta dnevne temperature,
Što razveselit će mnoge dečke i cure.

I premda će pad tlaka prestati,
Dapače, počet će prilično rasti,
Brzina jugoistočnjaka na Jadranu neće pasti”, napisao je Vakula.

Vrijeme do kraja tjedna

Danas prolazno razvedravanje, ujutro još ponegdje uz malo kiše uglavnom na istoku i jugu Hrvatske. U unutrašnjosti će biti česte magle, mjestimice i dugotrajne. U četvrtak ponovno jačanje južine i kiša, na Jadranu i područjima uz njega gdjegod i obilnija. Za vikend djelomično razvedravanje…

Na istoku Hrvatske prevladavat će oblačno, ujutro ponegdje s maglom. Još će ponegdje biti kiše tijekom noći i jutra, a sredinom dana i poslijepodne mjestimice se očekuju barem kraća sunčana razdoblja. Vjetar većinom slab, a temperatura zraka uglavnom između 7 i 12 °C.

Oblaka će puno biti i u središnjoj Hrvatskoj. Kao na istoku, i tu će biti jutarnje magle, mjestimice moguće i dugotrajnije, a sredinom dana izgledna su ponegdje sunčana razdoblja. Vjetar će biti uglavnom slab. Temperatura zraka ujutro se predviđa od 5 do 8 °C, a najviša dnevna bit će između 11 i 14 °C.

Slične se vrijednosti ili možda stupanj-dva niže predviđaju i u gorskoj Hrvatskoj. Ondje će također ujutro po kotlinama biti magle, a u Gorskome kotaru ponegdje može pasti malo kiše, uz većinom oblačno vrijeme. Na sjevernom Jadranu tijekom dana će biti dosta sunca, no prema kraju srijede očekuje se porast naoblake. Puhat će pritom slaba i umjerena bura, potkraj dana okrenut će opet na jugo.

Na srednjem će Jadranu puhati sjeverac i sjeverozapadnjak, na otvorenome i jak, a navečer i u noći i tu će zapuhati jugo. Prevladavat će uz to sunčano uz više oblaka ponegdje u noći i ujutro te uz mogućnost za još ponegdje malo kiše. Najviša temperatura predviđa se od 17 do 20 °C.

Kiše će u prvome dijelu dana biti na krajnjem jugu, mjestimice i pokojeg pljuska, a potom danju uglavnom sunčano. I tu će biti sjeverozapadnjaka, na otvorenome i jakog uz malo i umjereno valovito more. Potkraj dana i tu će okrenuti na jugo.

Nakon kiše dolazi sunce

I idućih će dana biti promjenljivo i pretežno oblačno s povremenom kišom. Glavnina se oborine, mjestimice i obilnije, predviđa u drugome dijelu četvrtka te u prvome dijelu petka. Pritom uz pad temperature po visini u najvišem gorju može biti i snijega. U subotu će kiša vjerojatno biti rjeđa, sunca će biti više i dnevna temperatura malo će porasti.

Na Jadranu će također četvrtak i petak biti kišoviti pri čemu mjestimice valja računati i na jače pljuskove te obilniju oborinu. Puhat će umjereno i jako jugo, u petak bura na sjevernom dijelu, a jugozapadnjak na južnom. Vikend će i na moru početi bez kiše duž većeg dijela obale.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...