Opasnost vreba: Na Autobusnom kolodvoru okupljaju se narkomani!

Da se na Autobusnom kolodvoru u gluho doba noći okupljaju svakojaki sumnjivi tipovi nije neka novost, ali da se usred bijela dana na klupicama po peronima mogu pronaći iskorištene narkomanske igle nešto je čemu duže vremena nismo svjedočili.

Fotografija šprice uslikana je na zadnjem peronu, dakle na mjestu gdje svakoga jutra prolaze stotine prigradske djece na putu do škole. Opasnost je svakako evidentna, a mišljenje o slučaju dobili smo od gospođe koja radi u samoj blizini Autobusnog kolodvora.

Razina čistoće na kolodvoru se u zadnjih par godina drastično srozala. Svakoga jutra svjedočim hrpetini smeća razbacanoj svugdje. Sramota, pogotovo zato što se kolodvor želi prikazati kao privlačno mjesto turistima i građanima. Imamo McDonald’s i Billu s jedne strane, a nered i nečistoću s druge, komentirala je.

Odgovor zašto nečistoća i opasnost od zaraze putem narkomanskih igli vladaju kolodvorom možda možemo povezati s nezadovoljavajućom financijskom situacijom za koju direktor Liburnije Edvin Šimunov krivi aktualan zakonski okvir.

[Zbog zakona] kolodvori ostaju bez dijela prihoda. Liburnija se financira dijelom iz gradskog proračuna, ali ta su sredstva trenutno nedostatna za ikakve investicije, svojedobno nam je kazao Šimunov.

Bilo kako bilo, rješenje za problem se mora iznaći, budući da potencijalno opasni narkomanski pribor na jednom od važnijih prometnih čvorišta grada svakako nije lijepa slika kojom se možemo podičiti u svijetu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...