razgledavanje slobodno od četvrtka

U Obrovcu otvorena izložba fotografija Majstorska cesta

Arhiva, ilustracija
Tamni način

˝Majstorska cesta˝ naziv je izložbe fotografija čije je otvorenje upriličeno minuloga četvrtka 27. listopada 2016.godine u Gradskoj knjižnici i čitaonici u Obrovcu. Izložbu je vrlo nadareno i uspješno organizirala Udruga ˝Foto video film atelje˝ iz Karina, a na istu se odazvao veliki broj zainteresiranih posjetitelja, ljubitelja živopisnog materijala, stvarnih zapažanja, prirodnih ljepota, vrhunski snimljenih foto objektivom i tehnički dotjeranom kvalitetom preneseno na uvid uramljen okvirom kao umjetnička fotografija neodoljiva oku, neutaživa znatiželji i primamljava čak i najkritičnijem odabiru.

Predsjednik spomenute udruge Mario Vukelić nije skrivao svoje zadovoljstvo ovom nadasve uspješnom akcijom, otkrivši okupljenim posjetiteljima kako je do sada realizirano i organizirano šest radionica, kroz koje su članovi udruge malo plovili brodom, podosta pješačili, penjali se poput pravih planinara, a i puno više se vozili automobilom. Vukelić je naglasio kako je ovom izložbom, zapravo, zaključena njihova prva godišnjica rada, i obilježen njihov prvi rođendan.

Naravno da su to brojni posjetitelji znali pozdraviti i podržati njihove aktivnosti velikim pljeskom i potporama koje su prenijeli za nastavak uspješnoga djelovanja. Naime, upravo na dan otvorenja ove izložbe, bila je točno godišnjica osnutka udruge građana ˝Foto video film atelje˝ u Karinu, kada je grupa entuzijasta 2015. krenula u ovu avanturu. Upisom u Registar udruga RH 11.veljače 2016.godine, stekli su status pravne osobe.

Inače, ciljana grupa udruge jesu prvenstveno djeca i mladi osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta, kojima se pruža mogućnost provođenja slobodnog vremena na jedan kvalitetan i napose koristan način, čime koriste priliku, zanimljivim pristupom zadovoljiti vlastite sklonosti i razviti kreativne sposobnosti.

U radu se, kaže predsjednik Mario Vukelić, najčešće koristi kombinacija radioničkog tipa rada, vježbi i demonstracija, usmenog izlaganja i razgovora, suradničkog, te učenja otkrivanjem. Program udruge ostvaruje se organizacijom i provođenjem tečajeva, radionica, predavanja, projekcija, izložbi, natjecanja, natječaja i stručnih usavršavanja.

Našim radom, nastavlja Vukelić, nastojimo mlade “odvući” od ulica i modernih pošasti koje su prisutne na svakom koraku te im pružiti mjesto gdje će se ugodno osjećati i kreativno se izraziti.

Otkrio nam je kako su se do sada prijavili na sedam foto natječaja, kao i tri foto natječaja za mlade, kada su odabirom stručnoga žirija, njihovi radovi uvršteni u uži izbor i to u veoma jakoj i brojnoj konkurenciji. Predsjednik udruge Mario Vukelić ne skriva zadovoljstvo i itekako je ponosan na svoje mlade članove koji su svojim radom i angažiranjem izborili znakovito mjesto i poziciju u krugovima profesionalaca, po njemu, itekako zasluženo.

Valja istaknuti kako je ˝Foto video film atelje˝ imao i izložbu fotografija na temu ˝Kulturna i povijesna baština˝, koja je bila otvorena cijele sezone u prostorijama Mjesnog odbora Karin te je privukla pozornost velikog broja građana. Bitno je svakako još nešto napomenuti, ova izložba u Obrovcu pokazala je fotografsku umješnost i inspiriranost troje maloljetne djece, Ivana Ilića, Tatijane Kalate i Tine Grgurić, te dvojice najstarijih i najiskusnijih Maria Vukelića i Nenada Stojanovića.

Predsjednik udruge Mario Vukelić nije propustio priliku naglasiti kako je udruga mala, ali je i izrazio žaljenje zbog sveprisutnog nedostatka osnovnih sredstava za daljni i još kvalitetniji rad. Isto tako, zahvalio se Gradu Obrovcu koji je pružio potporu u realizaciji izložbe, kao i domaćinu, Gradskoj knjižnici i čitaonici Obrovac na prostoru i pomoći pri postavljanju izložbe. Za sve one koji nisu imali priliku biti na otvorenju izložbe fotografija, iste mogu pogledati svakim danom do 10.studenog 2016.godine. Sami posjetitelji i na otvorenju izložbe, ali i svi oni koji će naknadno posjetiti prostorije Obrovačke Gradske knjižnice i čitaone, moći će se upisati u knjigu dojmova te prenijeti svoja zapažanja, što će svakako koristiti udruzi u planiranju i kreiranju njihovih daljnjih aktivnosti. Želimo im od srca sve najbolje.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar