Zbog sumnje na salmonelu s tržišta se povlače jaja iz uvoza

Zbog sumnji na trovanje hranom uzrokovano salmonelom, Ministarstvo poljoprivrede s tržište povlači konzumna jaja podrijetlom iz Poljske. Priopćenje Ministarstva poljoprivrede prenosimo u cijelosti, donosi N1.

“Prema informaciji službeno zaprimljenoj od Ministarstva zdravstva o trovanju hranom uzrokovanom Salmonelom, sa sumnjom na trovanje podrijetlom iz jaja, kao i obavijesti zaprimljene putem EU RASFF sustava o potencijalnoj epidemiji trovanja Salmonelom u više zemalja članica, ministar Tomislav Tolušić u dogovoru s ministrom zdravstva obavještava potrošače o opozivu konzumnih jaja podrijetlom iz Poljske.

Zbog osnovane sumnje u sigurnost proizvoda sa tržišta se opozivaju sva jaja podrijetlom iz pakirnog centra: PL 30225901 WE, subjekta u poslovanju s hranom Fermy Drobiu Wozniak Sp. z o.o., ŻYLICE 35a, 63-900 Rawicz. Ministar Tolušić nalaže dodatni inspekcijski nalaz i kontrolu proizvoda kako bi osigurao da hrvatski građani kupuju najkvalitetnije poljoprivredne proizvode.”

Ovakva odluka stiže nekoliko dana nakon tragedije u Bregani u kojoj je cijela jedna obitelj zaražena salmonelom završila u bolnici, a njihov petogodišnji sin je preminuo.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...