Antena u New Yorku: Trump vodi ispred Clinton!

Noć je odluke u Americi, složit će se svi. Amerika bira svog 45. predsjednika i to u odabiru dvaju kandidata – demokratkinje Hillary Clinton i republikanca Donalda Trumpa. Iako mnogi misle kako je ovdje riječ o odabiru manjeg “zla”, trenutna situacija s elektorskim glasovima ide u korist Trumpu.

Ukupno ih je za pobjedu potrebno prikupiti 270, a u trenutku objave ovog teksta Trump ih ima 238, dok Hillary broji svega 215 elektorskih glasova.

Stavovi Amerikanaca su podijeljeni. U razgovoru s nekolicinom doznali smo kako je zemlja duboko podijeljena. Trump koji slovi za bezobraznog biznismena mnogima pokazuje put ka boljoj budućnosti, no Clintonova nudi neke tradicionalne vrijednosti i stabilnost.

izbori-sad

Zanimljivo je kako je u Americi svakome ponos kazati za koga je dao svoj glas. Ovo je, za razliku od Hrvatske, sasvim drugačije viđenje demokracije.

Zavirili smo tijekom posljednjih nekoliko sati u stožere demokrata i republikanaca ovdje u New Yorku, te možemo zaključiti kao je situacija upravo onakva kakvom je glasovi i prikazuju. U stožeru Clintonove vide se suze i razočaranje na licima pristaša, dok se u stožeru Donalda Trumpa već naveliko slavi.

izbori-sad

I rana izdanja nekih novina, poput New York Timesa, Trumpu daju čak 95 posto šanse da postane 45. predsjednik SAD-a.

Ekipa Antene Zadar ostaje u New Yorku odakle će i dalje pratiti nastavak američkih predsjedničkih izbora.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...