Natporučnik Ivan Rendulić novi član “Krila Oluje”

Natporučnik Ivan Rendulić danas, 18. studenoga 2016., uspješno je završio letačku obuku za novog člana akrobatske grupe “Krila Oluje” na poziciji #6 vanjskog desnog pratitelja.

Obuka je provedena u Eskadrili aviona 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO-a) u vojarni Zemunik, a odvijala se po Programu obuke vojnih pilota akrobatske grupe “Krila Oluje”.

Natporučnik Rendulić uz ulogu nastavnika letenja prethodno je izvodio je i DEMO program na avionu Pilatus PC-9M, a bio je i službeni komentator grupe u sezonama 2015. i 2016. Tijekom dvomjesečne obuke kroz 30-ak letova uvježbavani su isključivo specifični elementi koje će natporučnik Rendulić izvoditi u okviru postojećeg programa nastupa „Krila Oluje”.

Natporučnik Rendulić rođen je 1985. u Zagrebu, živi u Zadru, diplomirao je 2009. godine u 13. naraštaju vojnih pilota, a do sada je ostvario ukupno 1400 sati naleta. Oženjen je i otac jednog djeteta.

Nakon uspješno izvedenog ispitnog leta u formaciji 4 Pilatusa PC-9M natporučnik Rendulić kazao je kako je pred njim novi izazov u letačkoj karijeri. “Čast je letjeti u grupi “Krila Oluje”, ovo je bila samo ulazna stepenica, a sada slijedi novi iskorak i uvježbavanje programa”, istaknuo je natporučnik Rendulić.

Vođa “Krila Oluje” pukovnik Damir Barišić naglasio je kako je ovo prijelazna faza prema novoj postavi grupe za sezonu 2017. “ Osposobljavanjem natporučnika Rendulića za novog člana, grupa poprima vizure sa novom postavom i pozicijama. Uz mene kao vođu u grupi su trenutno još i prvi lijevi pratitelj satnik Ivan Anđić, prvi desni pratitelj natporučnik Goran Grgić, repni pratitelj bojnik Zvonimir Mravunac, vanjski lijevi pratitelj poručnik Denis Živaljić i od danas vanjski desni pratitelj natporučnik Ivan Rendulić. Povratkom natporučnika Darka Belančića sa vojnog školovanja iz SAD-a slijedi i njegovo uvježbavanje za preuzimanje vodstva grupe dok će moja uloga u budućnosti biti mentorska”, iznio je pukovnik Barišić, te izrazio nadu u što skoriji uspješan oporavak bjn Mravunca, nakon višemjesečnog oporavka od ozljede, kako bi „Krila Oluje” mogla nastupiti u punom sastavu povodom obilježavanja 25-te obljetnice HRZ i PZO.

Ulogu komentatora grupe u slijedećim nastupima preuzima satnik Miroslav Penica, nastavnik letenja u Eskadrili aviona.

“Krila Oluje” su tijekom današnjeg ispitnog leta za novog člana izveli i počasni prelet iznad Škabrnje odavši poštovanje i zahvalnost svim žrtvama Škabrnje i Vukovara povodom Dana sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje (1991.-2016.).

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...