Nominirani za “Newcomer godine”; Mladi zadarski dvojac Groove Masters prodrmao elektro scenu

Kada nas ponese ritam, a DJ svojim vještinama odvede na glazbeno putovanje, ponekad i ne razmišljamo tko stoji za pultom, tko je majstor dobrih vibracija i energije koje nam prožimaju tijelo.

No, zadarske dečke Lovru i Šimu koji se kriju iza imena Groove Masters valjalo bi zapamtiti, jer jednog bi dana upravo oni mogli postati nositelji hrvatske, možda i daleko šire, elektro scene.

Ono što već sada izlazi iz njihove glazbene radionice prepoznali su ljubitelji i kritičari ovog glazbenog pravca te ih nominirali za “Newcomera godine”.

Tko su Groove Mastersi?

Iza projekta Groove Masters stoje zaljubljenici u glazbu Šime Perković (20) i Lovre Nenadić (18). Jednostavni momci koji ste bave DJingom proteklih 4-5 godina.

Izuzetno ste mladi, a već poprilično poznati i profilirani na zadarskoj sceni? Čemu to zahvaljujete?

Iza toga stoji dugogodišnji rad i trud iako smo još mladi kao što ste rekli. U tome su nam puno pomogli Josip Milković (Liquid) i Vito Sviličić, također moramo spomenuti Matea Nekića (Butters) koji uvijek daje dobre savjete. Naučili su nas puno stvari ne samo oko glazbe nego oko cijele priče sa DJingom. Njima možemo zahvaliti dosadašnji uspjeh i nadamo se da ćemo tako i nastaviti.

Čija vas je glazba ”odgojila”?

Neka od imena su: Solomun, Joris Voorn, The Martinez Brothers, Adriatique… Njihove trake često puštamo u setovima i oni su utjecali na naš specifičan zvuk kojeg gradimo na sceni.

S kojima ste imenima nastupali, što je bila najveća čast?

Svakako moramo izdvojiti nastup u Zagrebu sa Jay Lumenom i Markom Nastićem. Na lineup-u su se još našli Borg i Pillsman. Bila je velika čast nastupati sa tako zvučnim imena koji rasprodavaju velike eventove. Moramo također izdvojiti nastupe u Rijeci i Puli koji su bili također odlični, te posebno drag party Klubska Scena Takeover u Q baru.

Koji stil preferirate?

Odgovor na to pitanje nam je teško dati jer nismo ni sami sigurni. Naš zvuk se kreće od house-a, tech house-a, pa do melodičnih groovy traka koje zovu na ples. Smatramo da su potrebne godine kako bi se točno našao specifični zvuk koji te karakterizira kao izvođača, mi svoj još tražimo.

Klubska Scena vas je nominirala za “Newcomer godine”. Recite nam nešto o projektu Ambasador?

Tako je, izuzetna nam je čast biti svrstani u top 6 mladih nada u Hrvatskoj. Ambasador je prva Hrvatska dodjela nagrada akterima elektroničke scene. Važnost samog projekta je prepoznalo Ministarstvo Kulture RH koje je sponzor kao i mnogi ostali. Možete glasati za nas na linku: http://www.klubskascena.hr/ambasador/dj-performer/newcomer-godine

Koji su planovi za bližu budućnost, a kakvi su snovi, nadanja i želje za onu malo dalju?

Nastaviti ćemo se truditi kao i dosada te ćemo sigurno raditi mnogo na produkciji. U 11-om mjesecu nas očekuju tri svirke: 5. 11. ZADAR za KARLA, 12.11. Marina Karamarko te smo 26. 11. opet u Rijeci. Što se tiče dalje budućnosti nadanja i želje su velike. Ne znamo gdje će nas put odvesti, ali nadamo se da će se naš glas možda čuti i preko granice. Možete očekivati još puno dobrih svirki i iznenađenja od nas.

groove

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...