Plenković Vučiću: “Gotovina je usmjeren na mir, suradnju i budućnost!”

Premijer Andrej Plenković na pitanje novinara kako komentira izjavu srbijanskog premijera Aleksandra Vučića da su u Srbiji “razumjeli poruku koju nosi postavljanje Ante Gotovine za savjetnika za nacionalnu sigurnost u hrvatskoj Vladi” ocijenio je da general Gotovina svojim iskustvom i svojim pristupom u politici može biti izuzetno koristan upravo u usmjeravanju ka budućnosti.

– Kada razgovarate s generalom Gotovinom vidite da je on usmjeren na mir, suradnju, budućnost, stabilnost i na analizu jednog kompliciranog okružja u kojemu se danas nalaze Hrvatska i Europa. Vjerujem da će on svojom mudrošću i smirenošću biti koristan savjetnik ministru obrane Damiru Krstičeviću, istaknuo je Plenković koji ne vidi da je reakcija nešto problematično.

Premijeru je pitanje postavljeno tijekom sastanka s osječko-baranjskim županom Vladimirom Šišljagićem i osječkim gradonačelnikom Ivanom Vrkićem na kojem se razgovaralo o problemima Slavonije i kako Vlada treba i može pomoći u prometnom povezivanju, socijalnim i demografskim problemima te gospodarskim projektima.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...