S Narodnog trga u podne; 100 balona poletjet će u zrak za zadarske palčiće

Pustite balon za Palčiće i u Zadru – doznajte s kojim problemima se susreću najmanji heroji Palčići i njihovi roditelji u svojim borbama za maleni, ali beskrajno vrijedan život, na svom putu odrastanja, predškolske pa i školske dobi. Baloni se puštaju s Narodnog trga u 12 sati.

Već sedmu godinu za redom Klub roditelja nedonoščadi “Palčići” obilježava raznim aktivnostima u gradovima širom Hrvatske Međunarodni dan svjesnosti o prijevremenom rođenju.
Godišnje se u Hrvatskoj prije vremena rodi oko 2500 – 3000 djece, što je otprilike 5 % na ukupni broj rođenih.
Aktivnostima kojima se obilježava Međunarodni dan svjesnosti o prijevremenom rođenju djece cilj je opće podizanje svjesnosti o specifičnim potrebama djeteta i obitelji, kao i cjelokupne javnosti, ali i različitih službi zdravstva, socijalne i odgojno-obrazovne djelatnosti.
Nosi ljubičasto, svijetli ljubičasto i podigni palac za palčiće. Doznajte s kojim problemima se susreću najmanji heroji Palčići i njihovi roditelji u svojim borbama za maleni, ali beskrajno vrijedan život, na svom putu odrastanja, predškolske pa i školske dobi.

Međunarodnog dana svjesnosti o prijevremenom rođenju obilježit će se u više gradova, pa tako i u Zadru 17.11.

11.00 h do 13.00 h na Gradskom trgu okupljanje zadarskih Palčići.

12,00 h puštanje u nebo 100 balona sa imenima Palčića. Prikupljat će se donacije na promo štandu te dijeliti prigodne majice, kišobrane i šalice s logom “Palčić gore”.
17.00 h – 19.00 h naše mame zajedno sa svojom dječicom pridružit će se se u igraonici “Nigdjezemska Igraonica” gdje će izmijeniti svoje priče i iskustva.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...