Stigla prava zima, temperature iznad nule samo na Jadranu

I danas nas očekuje hladno i sunčano vrijeme, izvještavaju iz Državnog hidrometeorološkog zavoda. U jutarnjim satima diljem Hrvatske očekuje se magla, a na Jadranu jaka bura koja bi trebala slabjeti. Najniže temperature u kontinentalnoj Hrvatskoj bit će od -7 do 4, dok će na Jadranu biti tek nekoliko stupnjeva toplije.

Jutros se u Hrvatskoj svugdje osim na obali bilježe temperature ispod nule, a najniža temperatura od -10 stupnjeva izmjerena je u Crnom lugu u Nacionalnom parku Risnjak.

Najviše dnevne temperature će biti od 2 do 6 stupnja Celzijusa u kontinentalnom dijelu, odnosno od 7 do 12 na Jadranu, a u Zagrebu od 3 do 10 °C stupnja, prenosi Index.hr.

Promet otežan, ali bez zabrana

Zbog bure, na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila).

Zbog niskih temperatura na cestama u unutrašnjosti moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Jak vjetar puše na dionicama autocestama A1 i A6 te se vozi uz ograničenja, ali je promet otvoren za sve skupine vozila.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...