Stipe Zrilić primio veleposlanicu Republike Slovenije Smiljanu Knez

U ponedjeljak, 14. studenog 2016. godine, u nastupnom posjetu Zadarskoj županiji boravila je veleposlanica Republike Slovenije u Republici Hrvatskoj Nj. E. Smiljana Knez sa suradnicima Jakobom Štunfom, opunomoćenim ministrom i ekonomskim savjetnikom u Veleposlanstvu i Kristinom Kliner, ministricom savjetnicom za kulturna pitanja, javljaju iz Zadarske županije.

Njih je u Domu Zadarske županije primio župan Stipe Zrilić sa suradnicima, a teme sastanka bile su gospodarska i kulturna suradnja.

Ovom prilikom župan je Veleposlanicu upoznao sa najvažnijim podatcima o Zadarskoj županiji, potencijalima za razvoj i dobrom prometnom povezanošću, te posebno sa pozitivnim gospodarskim kretanjima, strateškim projektima za jačanje konkurentnosti te turističkim prometom u kojem slovenski turisti imaju značajnu ulogu.

Nj. E. Smiljana Knez naglasila je da je za Sloveniju Zadarska županija važna zbog turizma i gospodarskog razvoja, da su gospodarski potencijali vidljivi te da se Zadar jako brzo razvija. Navela je i da broj hrvatskih turista koji posjećuju Sloveniju raste iz godine u godinu, ali i predložila bolju suradnju između škola koja bi se mogla realizirati povezivanjem gradova i općina u Hrvatskoj i Sloveniji.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...