Ako vas za Božić ne razvesele najmiliji, to će ponajmanje učiniti vrijeme kakvo nas očekuje za vikend

I petak će na Jadranu biti pretežno sunčan. Slično će biti i u Gorskom kotaru i Lici, iako po kotlinama može biti jutarnje magle. U nizinama unutrašnjosti magla ili niski oblaci uz koje su mjestimice moguće vrlo slabe oborine, a sunčana se razdoblja očekuju mjestimice, uglavnom sredinom dana i popodne.

U kopnenim će predjelima puhati slab vjetar. Na Jadranu će biti umjerene, mjestimice i jake bure koja podno Velebita može imati i olujne udare, te umjerenog sjeverozapadnog vjetra.

Jutarnje temperature zraka na kopnu će se kretati između -7 i -1°C, na moru od 1 na sjevernom Jadranu do 10°C na krajnjem jugu. Najviše dnevne temperature u kopnenoj će Hrvatskoj biti od -1 do 4°C, u gorju ponegdje i malo više, a u morskoj između 12 i 17°C. U dijelovima zemlje s dugotrajnijom maglom i niskim oblacima temperature će biti niže od prognoziranih, piše meteo-info.

Na Jadranu i u predjelima uz njega na Badnjak će biti pretežno sunčano. U ostatku zemlje magla i niski oblaci, no za razliku od prethodnih dana, uglavnom tijekom jutra, samo ponegdje i u dijelu prijepodneva, a u nastavku dana očekuju se sunčana razdoblja. Prijepodne je mjestimice moguć slab snijeg.

Vjetar će u kopnenoj Hrvatskoj biti slab. Na Jadranu će puhati slab i umjeren sjeverozapadnjak, u Dalmaciji će mjestimice biti i slabog jugozapadnog vjetra.

Jutarnje temperature zraka bit će između -7 i 1°C u kopnenoj, te od 3 do 10°C u morskoj Hrvatskoj. U najtoplijem dijelu dana u kopnenim se predjelima očekuje od 2 do 6°C, u gorju mjestimice može biti toplije, dok će se na obali i otocima najviše dnevne temperature kretati između 13 i 17°C.

Prema prognozi DHMZ-a, za Božić nas očekuje još toplije vrijeme, a diljem zemlje bit će oblačno, ali uz malu mogućnost padalina. Na kopnu će dnevne temperature ići sve bliže 10 Celzijevih stupnjeva, dok će u ponedjeljak skočiti i na +12. Na Jadranu za Božić također oblačno s temperaturama i preko 15 Celzijevih stupnjeva.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...