Derbi obilježili performans Torcide i ekscesi na terenu

Nacionalni derbi između Dinama i Hajduka obilježile su, osim čvrste igre s puno kartona, i pweformansi navijača kojima su odaslane razne poruke. Torcida se potrudila u prvi plan istaknuti svoj program koji će svakako ostati bolje upamćen od blijede igre njihovoga kluba s jedinom iznimkom hrabroga golmana Stipice.

Regionalna liga – nema šanse!

U 22. minuti derbija Hajduka i Dinama, Torcida je podigla poruku: ‘Protiv lopova i mafije za jaču ligu, Zakonom o sportu!’, ispod koje je pisalo ‘Bratimljenje nije opcija, Torcida protiv Yugo lige’.

Time su se navijači Hajduka izjasnili što misle o pričama o regionalnoj ligi, a isticanje poruke popratili su skadniranjem: ‘Srbe na vrbe’, ‘Za dom spremni’, te ‘Vukovar, Vukovar’, piše Dalmatinski portal.

Večernji list piše kako je performans Torcide popratio pljesak svih okupljenih na tribinama, a bilo je tu i akcije BBB-a: [Oni su se] više posvetili Zdravku Mamiću, još jednom su ponovili ono “odlazi iz svetinje”. Inače, Mamić je bio s momčadi u hotelu Lav le Meridien, savjetnik je prije utakmice dao savjete, a onda se zaputio prema Zagrebu.

Uobičajeno iskazivanje mržnje prema Boysima i pirotehnika

– Odličan nogomet, božanstven, sarkastično je novinaru Večernjeg lista dobacio jedan od gledatelja kada je sudac Mario Zebec odsvirao kraj prvog dijela.

Drugo poluvrijeme ponudilo je još bljeđu igru s malo više pirotehnike. Torcida je bila u punoj snazi u derbiju – osim vrijeđanja Zagrepčana na početku i nekoliko bengalki, u nastavku su palili i dimne bombe i pokazali cjeloviti arsenal sredstava. Na sreću svih aktera na travnjaku, utakmica se zbog toga nije prekidala. Sudac Mario Zebec u 81. minuti je, zanimljivo, završio krvava nosa zbog udarca loptom u glavu, ali brzo je nastavio suditi, pišu 24sata.

Večernji naglašava kako je posljednjih desetak minuta prigodu dobio i Frane Vojković, mladić o kojem se puno pričalo posljednjih dana, zbog verbalnog obračuna njegovog oca s predsjednikom Hajduka Ivanom Kosom.

Sukobili se i igrači

Gol je bio okidač za sirove strasti na terenu i koškanje u 96. minuti nakon što je Josip Juranović pokušao iz ruku istrgnuti loptu Anti Ćoriću. Nastalo je naguravanje u kojem je Lorenco Šimić posložio na pod Stojanovića, što nije promaklo sucu Mariju Zebecu koji mu je dao izravan crveni karton. Žuti su, pak, dobili Ćorić i Juranović, pišu 24sata.

Drugačije viđenje stvari nudi DalmacijaNews gdje pišu: Ćorić izigravanjem primadone izaziva nered na sredini terena. Ćorić se očešao o Nižićevu ruku namjerno i legao na teren kao da ga je Nižić udario. Potom je uslijedila gužva na sredini terena.

Srbi “odlepili”

Valja još samo napomenuti kako srpski mediji nisu dobro primili iskazivanje “ustaštva” utakmici. Bijesne tekstove odmah su objavili Novosti i Kurir, a sigurno će ih biti još, uz, naravno, osvrte iz domaćih medija.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...