Održana Osnivačka skupština Koordinacije vijeća i predstavnika nacionalnih manjina Grada Zadra, za predsjednicu izabrana Dušanka Ayyash

Jučer, 21.12.2016. godine je održana Osnivačka skupština Koordinacije vijeća i predstavnika nacionalnih manjina Grada Zadra.
U Koordinaciji su zastupljena sva tri manjinska vijeća koja djeluju na području Grada Zadra, a to su albansko, bošnjačko i srpsko. Pored vijeća u Koordinaciji je zastupljena predstavnica slovenske nacionalne manjine Grada Zadra.
Nužnost osnivanja ove Koordinacije je u tome što su do sad manjine u Gradu Zadru zajednički sudjelovale samo u nekim projektima dok je intencija Koordinacije da se proširi ta suradnja na sva područja djelovanja vijeća i predstavnika.
Za predsjednicu Koordinacije je izabrana Dušanka Ayyash, a dvoje zamjenika predsjednice su Darja Jusup i Adem Shala. Tajnik Koordinacije je Senad Tokić koji je uz predsjednicu ovlaštena osoba za zastupanje i predstavljanje Koordinacije.
Po okončanju registracije Koordinacije vijeća i predstavnika nacionalnih manjina Grada Zadra javnost će biti upoznata s planovima rada Koordinacije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...