na svjetskoj razini

Partnerstvo Facebooka, Youtubea, Twittera i Microsofta

Arhiva, ilustracija
Tamni način

Facebook, Microsoft, Twitter i YouTube (podružnica Googlea) objavili su u ponedjeljak da su formirali partnerstvo na svjetskoj razini kako bi brže identificirali “teroristički sadržaj” na svojim platformama i spriječili njegovo širenje, piše N1.

Četiri američka tehnološka diva namjeravaju osnovati zajedničku bazu podataka s “digitalnim otiscima” propagandnih fotografija i video snimki za regrutiranje terorista na svojim platformama.

“Dijeleći međusobno te informacije, možemo iskoristiti (te digitalne otiske) kako bismo lakše identificirali potencijalno teroristički sadržaj na našim javnim platformama”, objašnjavaju u zajedničkoj izjavi.

Nijedna poruka neće ipak biti povučena niti blokirana automatski: svaka tvrtka prethodno će samostalno procijeniti krši li identificirani sadržaj njezina pravila.

Svaka će također samostalno donositi odluke o fotografijama i video sadržaju koje budu unosile u zajedničku bazu podataka.

Počet će s “najekstremnijim i najočitijim” fotografijama i video snimkama koje krše pravila svih četiriju tvrtki.

Inicijativa je objavljena nakon što su SAD, Europska komisija i niz država zadnjih mjeseci više puta pozvali društvene mreže da intenziviraju borbu protiv terorističke propagande na internetu.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar