Stipe Miočić predvodi Top 10 najboljih MMA boraca u 2016. godini

Vrlo zanimljivu ljestvicu najboljih UFC boraca u 2016. godini objavili su sportski novinari elitne nacionalne američke mreže CBS. Korištenje relevantnim podataka sastavili su Top 10 ljestvici, na čijem se vrhu našao UFC prvak teške kategorije, Stipe Miočić.

CBS se vodio podacima broja pobjeda, načina na koji su te pobjede ostvarene, kvalitetom protivnika te ukupnim postignućima u godini iza nas. Stipe Miočić se tako našao na prvom mjestu sa vrlo impresivnim skorom. Prvo je savladao bivšeg prvaka andreia Arlovskog, zatim je oteo naslov Fabriciju Werdumu te ga obranio protiv Alistaira Overeema. I to u sva tri slučaja nokautom u prvoj rundi. Dovoljno za neupitno prvo mjesto ljestvice, što su uostalom i potvrdili u objašnjenju ovakve odluke.

Na drugom mjestu našao se borac koji nije bio blizu pojasa, no završio je godinu s 4-0, sve četiri pobjede prekidom i tri zarađena bonusa (za posljednji je nepravedno zakinut). Naravno, to je Donald Cerrone, koji je ove godine postao velteraš i pokazao kako tamo ima što ponuditi. Tek na trećem mjestu našao se Conor McGregor, prvi simultani UFC prvak dvije divizije. Ipak, poraz od Natea Diaza nije mu mogao osigurati bolji plasman od trećeg mjesta, na kojem se našao prije svega zbog tog jedinstvenog postignuća.

Unutar Top 10 poretka nalaze se poneki UFC prvaci, a našao je tu svoje mjesto i Stephen ‘Wonderboy’ Thompson te privremeni prvak perolake kategorije, Max Holloway. Na osmom mjestu je Cody Garbandt, no u njegovoj je slučaju ljestvica možda malo uranjena. Ukoliko u petak savlada Dominicka Cruza, njegovo mjesto na ovakvim ljestvicama bit će puno više.

Pogledajte poredak.

Stipe Miočić
Donald Cerrone
Conor McGregor
Michael Bisping
Amanda Nunes
Max Holloway
Joanna Jedrzejczyk
Cody Garbrandt
Gegard Mousasi
Stephen Thompson

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...