U Psihijatrijskoj bolnici Ugljan predstavljen projekt „Uz tjelovježbu smo zdraviji“

U Psihijatrijskoj bolnici Ugljan u četvrtak, 15. prosinca predstavljen je projekt „Uz tjelovježbu smo zdraviji“, koji se financira sredstvima Zaklade Adris, pišu Naši školji.

Ravnatelj PB Ugljan doc. dr. sc. Mladen Mavar nije skrivao zadovoljstvo što je upravo ovaj projekt, među brojnim prijavama pristiglima na natječaj Zaklade Adris, odabran za financiranje, a prof. Danijela Stipanić Graf, voditeljica projekta, naglasila je kako je cilj programa unaprijediti terapiju tjelovježbom za pacijente Psihijatrijske bolnice Ugljan.

Zaklada Adris je u travnju ove godine objavila natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava u pet kategorija: Znanje i otkrića, Stvaralaštvo, Ekologija, Baština i Dobrota. PB Ugljan svoj je projekt prijavila u kategoriji Dobrota, a prema izvješću o rezultatima natječaja, stiglo je ukupno 779 prijava, dok je 46 projekata odobreno za financiranje. Psihijatrijska bolnica Ugljan i Zaklada Adris sklopile su 24. listopada 2016. godine ugovor o namjenskoj donaciji kojom se za provedbu projekta „Uz tjelovježbu smo zdraviji“ odobrava 10.000 kuna. Bolnica je potom nabavila sprave i rekvizite tjelovježbu te uredila i prilagodila prostoriju u kojoj će se tjelovježba provoditi.

Zaklada Adris objavila je monografiju u kojoj su predstavljeni svi projekti koje je financirala od svog osnutka 2007. godine do danas, a među njima predstavljen je i projekt PB Ugljan.

Fotogaleriju provjerite na portalu Naši školji.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...