Volonterska ruka – nagrada za najangažiranije Zadrane

Obavještavamo Vas da se Međunarodni dan volontera i ove godine obilježava u organizaciji Volonterskog centra Zadar. Peti prosinac je proglašen Međunarodnim danom volontera 1985. godine od strane Opće skupštine Ujedinjenih naroda.

Cilj obilježavanja ovog dana jest učiniti vidljivim široj javnosti sve aktivnosti volontera i organizatora volontera na lokalnoj razini.

Slijedom toga, Volonterski centar Zadar na Međunarodni dan volontera dodjeljuje županijske nagrade „Volonterska ruka“ kako bi se na lokalnoj razini, prepoznalo i nagradilo pojedince i organizacije koji su se svojim volonterskim angažmanom istaknuli u zajednici. Na taj se način pridonosi razvoju i promociji volonterstva – vrednovanjem i poticanjem budućeg volonterskog angažmana.

Nagradu „Volonterska ruka“ koju dodjeljujemo u dvije kategorije: za najistaknutijeg volontera i najistaknutiju organizaciju, osmislili su i izradili volonterski, učenici zadarske srednje Škole za primijenjenu umjetnost i dizajn. Odluku o dobitnicima nagrade donosi Vijeće Volonterskog centra Zadar, sastavljeno od članova iz javnog sektora kao i iz organizacija civilnog društva.

Volonterski centar se ovim putem želi upoznati s radom volontera i organizacija koje organiziraju volontiranje na području naše županije, ali ujedno i potaknuti razvoj novih volonterskih akcija i programa. Vrednovanjem doprinosa pojedinca i organizacija doprinosi se afirmaciji volonterstva.

Dodjela nagrada će se održati 05. prosinca 2016. u Muzeju grada Zadra, u 13:00 sati.

Sama svečanost se odvija u sklopu projekta „Istakni se, volontiraj!“ odobrenog od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...