DOBRA VIJEST

Zaposleni ste u državnoj službi? Vlada je za vas osigurala božićnice!

Arhiva, ilustracija
Tamni način

Čak 240.000 zaposlenih u državnim i javnim službama, ovih dana imat će razlog više za veselje.

Krešimir Sever, predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata, potvrdio je za RTL Danaskako će zaposlenici državnih i javnih službi dobiti svoje božićnice. Budući da se radi o pojedinačnom iznosu od 1250 kuna, božićnice će Vladu koštati ukupno 270 milijuna kuna. Radi se o iznosu koji nije bio predviđen kao trošak za ovu godinu.

U sindikatima su tvrdili kako, u slučaju da ne dobiju božićnice, imaju osnove za tužbe, baš kao i u slučaju nepovećanja osnovice plaća za 6 posto. Stoga je ministar financija Zdravko Marić još jučer je rekao kako tužbe neće riskirati, a Sever je danas potvrdio kako će zaposlenima u javnim i državnim službama doista sjesti koja kuna više.

Jasna je obaveza po kolektivnom ugovoru i posljednja informacija je da ministar financija kaže da će ta obaveza biti isplaćena u siječnju 2017. To su u prvome redu svi koji rade po raznim ministarstvima i u javnim službama, oni koji rade u zdravstvu, socijali, obrazovanju, policija, porezni službenici – ukupno 240 tisuća zaposlenih’, rekao je Sever za RTL Danas, prenosi Net.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar