Na zadarskom sudu; Tomislav Karamarko tuži Božu Petrova i Miru Bulja

Tomislav Karamarko tuži Božu Petrova i Miru Bulja zbog klevete, potvrđeno je Novoj TV iz mandatno imunitetnog povjerenstva.

Povod za tužbu izjave su Mostova dvojca, koji je ljetos tijekom predizborne kampanje u Zadru izjavio da je Karamarko zbog kriminalnih radnji otišao s mjesta predsjednika HDZ-a, te da su političke elite izdale nacionalne interese štiteći Karamarka i sve pljačke koje su se ranije događale.

Već sljedećeg utorka, doznajemo, sastat će se Povjerenstvo kako bi odlučilo o skidanju imuniteta predsjedniku Sabora Petrovu i saborskom zastupniku Bulju.

Bulj: Ja se ne bojim

”Pozivam sve koji su bili u Vladama, Ustavnom sudu, koji su bili savjetnici predsjednika, koji su trebali štititi nacionalne interese, da svi podignu tužbu protiv mene i na to ću biti ponosan. Sve što sam napravio i što radim je radi zaštite nacionalnih interesa, i zbog tih i takvih sam se uključio u politiku. Neka me slobodno, kao što su naše heroje locirali, transferirali, procesuirali… mogu i mene slobodno, ja ih se ne bojim, ne bojim se nikakvih tužbi”, rekao je komentirajući ovu tužbu Miro Bulj.

Pozvao je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa da provjerava političare i sve one koji mogu utjecati na bilo kakve malverzacije. Dodao je kako stoji iza svega što napravi i da čvrsto ostaje pri svom stavu.

Informaciju o tužbi dobio je, kaže, iz medija.

”Sad pozivam sve veleizdajnike koji su doveli Hrvatsku gdje jesu, koji su izdali nacionalne interese, slobodno ih pozivam da tuže”, rekao je Bulj.

Karamarko je Bulja i Petrova tužio zbog izjava da je iz Vlade otišao zbog kriminalnih radnji.

”Sve što sam govorio znam što sam govorio, iza toga svega stojim. Svi oni koji su upravljali ovom državom na bilo kojoj razini po meni su, otkad su počeli prodavati hrvatska dobra, učinili veleizdaju jer nitko ništa nije poduzimao nego se trebalo čekati 20 godina da se pojavi Most”, komentirao je.

O prodaji HEP-a

Osvrnuo se i na neslaganja u HDZ-u zbog prodaje HEP-a kako bi se kupila Ina. Rekao je da svoj stav kako bi o tome trebao odlučiti narod ili Sabor dvotrećinskom većinom temelji na iskustvu u prodaji telekomunikacija, Ine i banaka, gdje su se gubili nacionalni resursi i potencijalni razvoj društva.

”Mi smo tu sasvim jasni, i Petrov i Dobrović su rekli da Ustavom zaštitimo nacionalne resurse. Očekujemo potporu svih zastupnika”, rekao je.

Stiglo priopćenje iz Ureda Bože Petrova

Priopćenjem se o Karamarkovoj tužbi oglasio i Ured predsjednika Sabora. Prenosimo ga u cijelosti:

”Možemo potvrditi da je Mandatno-imunitetnom povjerenstvu uručen zahtjev privatnog tužitelja Tomislava Karamarka, zastupanog po punomoćniku mr. sc. Ivi Brkiću, za odobrenje vođenja kaznenog postupka protiv Bože Petrova, no u skladu s time ne možemo davati izjave, koje bi se mogle protumačiti kao pokušaj utjecanja na odluku Povjerenstva. Predsjednik Hrvatskoga sabora Božo Petrov u mnogim je medijskim istupima upozoravao na zaštitu nacionalnih i interesa građana, ukazujući pritom na društvene anomalije koje su uključivale i neke kriminalne radnje, smatrajući kako je potrebno provesti promjene u političkom sustavu, funkcioniranju države i društva općenito.

Takvim djelovanjem je sigurno oformljena grupa neistomišljenika, kao i pri bilo kojem drugom pitanju od javnog interesa, a koji svoje privatne interese imaju pravo iznijeti pred nadležnim institucijama koje će potom mjerodavno procijeniti o budućim koracima i odlukama”, stoji u priopćenju.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...