Nacionalni park “Krka” slavi 32. rođendan

U utorak, 24. siječnja u 12 sati u Gradskoj knjižnici „Juraj Šižgorić“ Šibenik održat će se proslava 32. rođendana Nacionalnog parka „Krka”.

Ravnatelj Javne ustanove „Nacionalni park Krka“ mr. sc. Krešimir Šakić predstavit će rezultate rada Ustanove te projekte u tijeku realizacije s ciljem unaprjeđenja zaštite, edukacije i prihvata posjetitelja. Poseban naglasak bit će stavljen na projekte upoznavanja javnosti s djelovanjem i promocijom JU „NP Krka“ u Hrvatskoj i u svijetu.

Prošlost i sadašnjost Krke naziv je virtualne izložbe koju će javnosti predstaviti dr. sc. Tatijana Petrić, ravnateljica Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu. Izložba predstavlja kulturnopovijesnu i prirodnu baštinu rijeke Krke i njezina porječja te djelovanje Nacionalnog parka „Krka“ a pripremljena je u sklopu suradnje Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu i JU „NP Krka“ na projektu Zelena knjižnica za zelenu Hrvatsku.

U povodu rođendana JU „NP Krka“ daruje vlasnike godišnje ulaznice u NP „Krka“ besplatnim ulaznicama za komičnu operu „Turia i Plamenko“. Ljubazno pozivamo sve zainteresirane vlasnike godišnjih ulaznica da se pridruže proslavi i svoje besplatne ulaznice preuzmu na recepciji u Upravi Parka u Šibeniku do petka, 20. siječnja 2017.

Opera će se uprizoriti u utorak 24. siječnja 2017. u HNK u Šibeniku s početkom u 20 sati. U slučaju većeg broja zainteresiranih u odnosu na kapacitet Kazališta organizirat će se dodatna predstava o čijem terminu ćemo posebno izvijestiti.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...