Najpopularnije ime za dječake u Zadarskoj županiji prošle godine bilo je Luka, a za djevojčice Marta i Mia

Prema podacima Ministarstva uprave broj upisa novorođene djece u maticu rođenih u razdoblju 1.1.2016.- 31.12.2016. iznosio je 36.372.

Ako je suditi po podacima Ministarstva, Hrvati su i dalje vjerni trendu davanju biblijskih imena za dječake te kratkih imena za curice. No, imena za dječake i djevojčice koja su obilježila 2016. godinu ionako su bila uglavnom kratka, piše Jutarnji.hr.
Tako su prošle godine najpopularnija imena za djevojčice bila:

1. Mia

2. Lucija

3. Ema

4. Petra

5. Sara

6. Lana

7. Ana

8. Nika

9. Marta

10. Iva

Kod dječaka ovako izgleda top lista najpopularnijih imena:

1. Luka

2. David

3. Ivan

4. Jakov

5. Marko

6. Petar

7. Matej

8. Filip

9. Leon

10. Ivano

Ako ćemo gledati po županijama u Krapinsko-zagorskoj najpopularnija su imena Luka i Ema. U Karlovačkoj županiji prednjače David i Mia, dok su u Zagrebu Luka i Mia najčešća imena koje su roditelji davali svojoj djeci.

Na istoku Hrvatske, u Osječko-baranjskoj županiji i Vukovarsko-srijemskoj, najpopularnije muško ime u prošloj godini bilo je Luka, dok su kod curica najpopularnija imena bila Petra i Sara.

Na jugu Hrvatske, posebice u Zadarskoj i Splitsko-dalmatinskoj županiji, najčešće su muškoj djeci davali ime Luka (osim u Šibensko-kninskoj gdje je Jakov najpopularnije ime), dok su za curice najpopularnija imena bila Marta i Mia.

Istra i Kvarner također se ne razlikuju previše od ostatka Hrvatske pa je i tamo najpopularnije muško ime bilo Luka, a kod curica Mia.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...