Nema kraja ledenoj zimi, a kraj tjedna donosi nešto još gore

Prema sadašnjim prognostičkim materijalima, nastavlja se vrlo hladno vrijeme, a potkraj četvrtka u unutrašnjosti najavljuje se oborina na granici kiše i snijega koja bi se mogla lediti na tlu.

U utorak ujutro posvuda vrlo hladno, u unutrašnjosti uz umjeren do jak mraz. Tijekom dana bit će djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku. Tek ponegdje će uz više oblaka u unutrašnjosti biti moguć slab snijeg, uglavnom na istoku. U unutrašnjosti će puhati slab vjetar sjeveroistočnih smjerova, a na Jadranu umjerena i jaka, podno Velebita i olujna bura. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od -15 do -9 a na Jadranu od -4 do 0°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od -8 do -4, a na Jadranu od 0 do 5°C, piše Tportal.hr.

U srijedu će posvuda biti hladno, ujutro u unutrašnjosti uz umjeren i jak mraz. Prijepodne posvuda promjenjivo oblačno, ali uz postupno razbijanje naoblake pa će u drugom dijelu dana posvuda biti pretežno sunčano uz malu naoblaku. U unutrašnjosti će puhati slab vjetar promjenjiva smjera, a na Jadranu slaba i umjerena, u Velebitskom kanalu još ujutro jaka i olujna bura. Tijekom dana bura će slabiti i okretati na sjeverozapadnjak. Jutro i dalje vrlo hladno s temperaturama od -15 do -10 u unutrašnjosti i od -4 do 1°C na Jadranu. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od -6 do -2, a na Jadranu od 1 do 6°C.

U četvrtak ponovo oblačnije, ali uz nešto više dnevne temperature. Posvuda će biti umjereno, poslijepodne i pretežno oblačno. Prema kraju dana se mjestimice i očekuju oborine, na Jadranu kiša, a u unutrašnjosti oborina na granici kiše i snijega koja bi se mogla smrzavati u dodiru s tlom. Posvuda će puhati slab i umjeren jugozapadnjak, na Jadranu i jugo. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od -11 do -8 a na Jadranu od 0 do 5°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od -1 do 4, a na Jadranu od 6 do 11°C.

U petak posvuda oblačno uz povremene oborine. Na Jadranu se očekuje kiša, u gorju snijeg, a u nizinama najprije kiša koja će tijekom dana prelaziti u snijeg. U nizinama se kiša mjestimice može lediti u dodiru s tlom. Krajem dana se sa zapada očekuje postupan prestanak oborina. U unutrašnjosti vjetar slab, a na Jadranu će umjereno jugo i jugozapadnjak okretati na buru i sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od -2 do 2 a na Jadranu od 6 do 10°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od 2 do 6, a na Jadranu od 10 do 13°C.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...