U ponedjeljak se potpisuje ugovor za projekt izgradnje podvožnjaka ispod piste Zračne luke

Državni tajnik za infrastrukturu, Tomislav Mihotić u ime resornog ministra mora, prometa i infrastrukture, Olega Butkovića nazočiti će svečanosti potpisivanja Ugovora za „Projekt izgradnje podvožnjaka na spojnoj dionici između DC422 i ŽC6040, ispod ruralne staze Zračne luke Zadar“, koja će se održati 23. siječnja u službenim prostorijama Općine Zemunik Donji, s početkom u 14.00 sati. Svečanosti će nazočiti i pomoćnik ministra Josip Bilaver, ispred Uprave za fondove EU resornoga Ministarstva

Ugovor za projekt izgradnje podvožnjaka potpisati će ispred investitora radova, Hrvatskih cesta d.o.o. direktor, Josip Škorić i predstavnik izvođača radova, ujedno predsjednik Uprave tvrtke Colas Hrvatska d.d., Siniša Košćak.

Predmetni zahvat nužan je radi razdvajanja prometnih tokova zračnog i cestovnog prometa čime će se omogućiti nesmetano prometovanje svakim od navedenih vidova prometa. Duljina zahvata je 444,36 m, a vrijednost radova iznosi cca 27 milijuna kuna ( bez PDV-a). Rok za izvođenje radova bit će 18 mjeseci od datuma uvođenja izvođača u posao.

Potpisivanju Ugovora nazočiti će predstavnici lokalnih vlasti Zadarske županije, župan Stipe Zrilić, gradonačelnik grada Zadra, Božidar Kalmeta i načelnik Općine Zemunik Donji, Ivica Šarić te ravnatelj Županijske uprave za ceste Zadarske županije, Mile Fabijan i direktorica Zračne luke Zadar, Irena Ćosić.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...