U subotu na Višnjik dolazi favorit ABA lige – Cedevita u svom najjačem sastavu

Košarkaši Zadra u 17. Kolu ABA lige u subotu će od 17 sati na Višnjiku ugostiti momčad zagrebačke Cedevite.

– Cedevita je, uz Crvenu Zvezdu, po individualnoj kvaliteti igrača najbolja momčad ABA lige. Mi smo nedavno u domaćem prvenstvu s njima odigrali neizvjesnu utakmicu, ali tada za njih nije nastupilo čak 7 igrača koji će sada biti u njihovom sastavu. Oni imaju nevjerojatnu širinu i favoriti su u toj utakmici. Što se tiče moje momčadi moramo pokazati htjenje, borbenost, ako moramo ‘poginuti’ onda moramo ‘poginuti muški’. Pristup mora biti kao u domaćoj utakmici protiv Budućnosti i Cedevite u gostima, moramo dati sto posto od sebe i u tom slučaju ću biti zadovoljan čak ako i ne pobijedimo. Važno je da na kraju utakmice možemo sami sebe pogledati u ogledalo, kaže trener Zadra Neven Plantak koji i dalje ima velikih poteškoća sa slaganjem rostera.

I dalje imamo probleme unutar momčadi s ozljedama i virozom. Nismo niti jedan trening odradili u kompletnom sastavu, tako da još ne znamo u kojem ćemo sastavu nastupiti. Dobra je vijest da nam se priključio Maj Kovačević, vidi se da je u dobroj formi i bit će nam od velike koristi kad ga uspijemo registrirati.

Lovro Mazalin, igrač Cedevite na posudbi u Zadru, s posebnim motivom dočekuje dojučerašnje suigrače….

Ovo nam je treća ovosezonska utakmica s Cedevitom, a prva pred domaćim navijačima. Nadam se da će biti – treća sreća. Dat ćemo sve od sebe i nadam se da ćemo imati veliku podršku s tribina. Cedevita je momčad puna kvalitetnih igrača, u posljednje vrijeme sjajne partije pruža Boatright, a imaju i iznimnu kvalitetu na centarskoj liniji gdje ih predvodi Miro Bilan. Nadam se da ćemo dobro otvoriti utakmicu, poput nedavnog ogleda s Budućnosti te da ćemo, uz pomoć naših navijača, biti u igri do same završnice, poručuje Mazalin.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...