Crni humor je dokaz da ste nadprosječno inteligentni

Crni humor nekima je sjajan i otkidaju na njega, dok drugi jednostavno ne shvaćaju u čemu je tu fora – a pokazalo se da oni koji u njemu uživaju tako pokazuju da imaju visok kvocijent inteligencije, pokazalo je novo istraživanje, piše Geek.hr.

Znanstvenici su na Medicinskom sveučilištu u Beču od svojih subjekata u istraživanju tražili da rangiraju 12 crnih humorističnih crtića iz knjige “The Black Book” poznatog njemačkog karikaturista Ulija Steina prema razumijevanju i uživanju.

Čisto za primjer – jedan od crtića prikazuje i ženu u mrtvačnici kojoj liječnik podiže plahtu i pokazuje tijelo muškarca. Ona odgovara “Da, to je moj suprug, nego, koji ste deterdžent za pranje koristili da ste dobili tu bijelu boju?”, piše Metro-portal.hr.

Na kraju istraživanja znanstvenici su podijelili sudionike u tri grupe prema rezultatima:

Prva grupa – najveće razumijevanje crnog humora i uživanje u njemu, najviši IQ

Druga grupa – interes za crnim humorom, ali umjeren, prosječan IQ

Treća grupa – bez interesa za crni humor, prosječan IQ, niska razina agresije, pozitivno nastrojeni

Stoga, kad netko u društvu sljedeći put ispali neki dobar crnjak – možete biti sigurni da je vraški pametan.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Ne zaboravite i preuzeti našu aplikaciju za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...