Samostalni taksisti traže izmjenu gradske odluke o taksi prijevozu

Zbog sve težih uvjeta rada, ilegalnih taksista, nelojalne konkurencije, rada na crno, ne prijavljivanja radnika i zarade od strane velikih taksi grupacija, neplaćanja prekovremenog rada, selektivnog izdavanja dozvola i dr., samostalni taksisti traže izmjenu gradske odluke o auto taksi prijevozu. Zbog toga je jutros na taxi stajalištu na Liburnskoj obali Ured SSSH sazvao konferenciju za novinare.

Od najviših mjerodavnih državnih institucija, Vlade RH i premijera, Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Sabora, kao i Gradske uprave Grada Zadra, zatražili su uvođenje reda i transparentna poslovanja u toj djelatnosti, posebice s ciljem zaštite Samostalnih taksista, koji su onemogućeni u ostvarivanju zarade i na taj način ne mogu egzistirati u nelojalnoj konkurenciji s velikim taksi grupacijama.

Kako je rekao Vedran Uranija, pravni povjerenik SSSH, dolazi do situacije u kojoj veće grupacije imaju 80 radnika, a većina njih je neprijavljena.

Od svih 80 dozvola, samo 8 radi legalno. Prilikom izdavanja dozvola mora se provjeriti koliko taj vlasnik dozvola ima prijavljenih radnika i ako nema prijavljenog radnika on ne može dobiti dozvolu, rekao je Uranija.

Predstavnik samostalnih taksista, Predrag Šimunov, smatra kako je potrebno da inspektorat radi svoj posao.

Namjera je da nas se uništi nas trideset i troje, a ove i dalje pušta da ima 150, 180, 200 radnika na crno, rekao je.

Ukoliko se stvari ne promjene, taksisti će održati mirni prosvjed ispred Gradske uprave.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...