Boris Marin: “Tornado nazivaju divljacima, a nitko ne govori o Musinom hvatanju za genitalije i okretanju prema našoj publici!”

U velikom broju Tornado je došao podržati dvoboj između Cedevite i Zadra u polufinalu Kupa Krešimira Ćosića. Na radost istinskih ljubitelja košarke pridružio im se i Boris Marin, bivši vođa navijačke skupine.

Vratio sam se u mladost, lipo mi je bilo! Došao sam podržati utakmicu velikog značaja za naš klub koji, svjedoci smo, ove sezone nije u sjajnoj formi. Cedevita je jača i skuplja momčad i znali smo da će najvjerojatnije pobijediti, no nadali smo se da će zadarski duh dovesti naše momke u finale i zato što u Šibenik stigli u tako velikom broju. Navijanje je bilo gromoglasno, sve je prošlo u najboljem mogućem redu do te desete, devete minute pred kraj…, kaže nam Marin

Nažalost, veliku halabuku u javnosti diglo je skandiranje Tornadovaca na Baldekinu. Zadarski su navijači izbačeni iz dvorane i vrlo su brzo kroz medije dobili epitet divljaka i nacionalista. Uzvici “Musa Turčine, napuši se k…” zaslužni su za prekid utakmice na gotovo deset minuta. No, jučer najstariji Tornadovac na tribini šibenske dvorane upozorava kako jednostrano promatranje situacije nije korektno. Netrpeljivost na relaciji zadarskih navijača i Muse postoji već duže vrijeme, a uzrok mu je u nesportskom i provokatorskom ponašanju mladog igrača Cedevite.

Na zadnjoj utakmici između Cedevite i Zadra koja se igrala kod nas, taj isti igrač kojem su jučer upućene ružne riječi, Džanan Musa, prilikom svakog pogotka svoje momčadi hvatao se za genitalije i okretao prema zadarskoj publici! O tome nitko ne priča! Jučer je opet provocirao ekipu Zadra. U trenutku kada je sudac prekinuo napad Cedevite i proslijedio loptu našem timu, on ju je bahato zadržao i zakucao u zadarski koš. Nimalo sportski. Sudac se oglušio na taj prekršaj, nije ga čak ni opomenuo, što je razbjesnilo naše navijače, priča nam.

Divljanje i agresiju ne podržava, ali kažnjavanje navijača zbog verbalnog delikta, kaže Marin, ne može razumjeti.

Četrdeset godina pratim košarku. Nikada nisam doživio da se zbog skandiranja protiv nekog igrača prekida utakmica! Naravno da je to normalno kada se bacaju stvari ili rade neki veći neredi, ali zbog ovoga – ne!, zaključuje.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...