Malena Ena prošla je više operacija negoli ima godina; Djevojčica s Paga koja boluje od rijetke bolesti kostiju treba našu pomoć!

Humanitarni koncert “Pomoć maloj Eni da prohoda!” održava se 1. ožujka od 20:00 do 23:00 u sportskoj dvorani tamošnje škole.

Uz Tomislava Bralića i klapu Intrade nastupaju David Ricov i Bepo Matešić, Grupa Banana, Ivica Ićo Sikirić i Klapa Povljana.

Sjetimo, osmogodišnja Ena Škoda s otoka Paga od rođenja boluje od neurofibromatoze, izuzetno rijetke bolesti kosti zbog koje se vrlo teško kreće, uglavnom uz pomoć drugih. Operirana je devet puta, sedam puta u Hrvatskoj, dva puta u Beču.

Ena ide u školu, drugi je razred, ima svog vozača koji joj pomaže pri ulasku i izlasku iz automobila, dok u razredu može normalno sjediti, otići do WC-a…, kaže nam Enina majka Ivana.

Prvi put kost u potkoljenici pukla je čim je Ena prohodala te su uslijedile operacije i dugotrajna liječenja, a hrvatski liječnici čak su preporučili amputaciju.

Obitelj se nije predala i od ove krajnje solucije spasila ju je prošlogodišnja operacija u inozemstvu. Nažalost, zbog prirode bolesti oporavak i liječenje je dugotrajno, pretpostavlja se čak do puberteta.

Zadovoljni smo, operacija je bila 60, 70 posto uspješna. No, s obzirom da donji dio nije okoštao 14. ožujka putujemo u Beč na kontrolu na kojoj će liječnici odlučiti treba li Ena novu operaciju ili ne. Ukoliko da, obzirom da HZZO ne pokriva baš nikakve troškove, trebat će nam 50.000 eura. Kako hrvatsko zdravstvo ne pokriva ni troškove liječenja ni putovanja, a sami moramo kupovati i pomagala poput primjera radi posebnih cipela koje Ena mora nositi, do polovice ožujka smo primorani sakupiti 5.000 eura, kaže mama Ivana.

Eni ponovno potrebna naša pomoć! Odazovimo se ovom humanitranom koncertu!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...