“Ostavljam te” i “Na zlu putu” u HNK Zadar

U četvrtak, 9. veljače s početkom u 20 sati pogledajte novu uspješnicu HNK Zadar, OSTAVLJAM TE prema motivima Edwarda Albeeja „Marriage play“u režiji Matjaža Latina. Predstava je premijerno izvedena 8. prosinca 2016. te je izazvala sjajne reakcije od strane publike i medija. Matjažu Latinu, režija predstave Ostavljam te prva je suradnja s Hrvatskim narodnim kazalištem Zadar, a do sada je režirao više od 70 kazališnih predstava u Sloveniji i Hrvatskoj. Područje njegova stvaranja su osim kazalište, i film i televizija, a uz režiju i gluma.

U glavnim ulogama su Jasna Ančić i Alen Liverić. U ulozi voditeljice pojavljuje se Žana Bumber, a u ulozi bračnog savjetnika Mimi Zadarski, uz nastup glazbenika: Ivan Ivić na klavijaturama te Jadran Dučić Ćićo na bubnjevima.

O predstavi:

Predstava govori o odnosu muškarca i žene koji su braku 30 godina. Sve počinje rečenicom iz naslova predstave te se riječi ostavljam te provlače kroz  opsesivnu igru bračnog para u kojoj ne znamo što se uistinu događa, a što je njihova igra. Oni razgovaraju, spominju se nekih stvari i mogli bismo reći da je to inventura njihovoga odnosa. U jednom trenutku se predstava pretvara u reality show. U njemu nastupaju bračni par, voditeljica, bračni savjetnik i  glazbenici.  Na neki način promatramo intimnu priču glavnih junaka te se zapravo nameće pitanje što se događa unutar četiri zida, koje se psihološke igre odigravaju.

U nedjelju, 12. veljače s početkom u 20 sati slijedi predstava Glumačke družine Histrion, NA ZLU PUTU u režiji Dražena Ferenčine. Autori su Miroslav Krleža i Arsen Dedić. U predstavi igraju: Tara Rosandić, Ivica Pucar, Žarko Potočnjak, Ana Majhenić i Ana Marija Percaić.

Koristeći motive iz Krležinog djela Adam i Eva i iz ostalih njegovih drama, upotpunjenih glazbom i stihovima jednog od najvećih hrvatskih suvremenih kantautora, pjesnika i velikog Histriona Arsena Dedića, redatelj  duboko progovara o vječnim muško-ženskim odnosima na originalan i pomalo duhovit način.

Predstava je u dramskoj pretplati i u slobodnoj podaji. Cijena ulaznice iznosi 50,00 kuna.

Ulaznice su u prodaji od ponedjeljka, 6. veljače na blagajni HNK Zadar ( 11-13h, 18-20h.)

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...