Projekcija filma Every Living Thing kanadskog autora Lloyd Salomone na zadarskom Sveučilištu

Odjel za ekologiju, agronomiju i akvakulturu Sveučilišta u Zadru srdačno vas poziva na projekciju dokumentarnog filma Every Living Thing, kanadskog autora Lloyd Salomone koja će se održati u utorak, 14. 2. 2017. godine u 12 sati u predavaonici 1.3. na Relji (Trg kneza Višeslava 9).

Lloyd Salomone je istraživač, pisac i producent. Vlasnik je tvrtke Flower Power Production Inc. sa sjedištem u Frederictonu (New Brunswick) koja se bavi dokumentarnim filmovima i digitalnom produkcijom. Salomone ima iskustva u poslovnom i umjetničkom svijetu te marketingu, prikupljanju sredstava i razvoju zajednica, na čemu je surađivao s mnogim kanadskim umjetničkim institucijama (Canadian Opera Company, Thunder Bay Symphony, Vancouver Opera, Richmond Gateway Theatre i Theatre New Brunswick). Pored toga, radio je kao konzultant za upravljanje čiji su klijenti bili ne samo državne, već i poslovne i neprofitne organizacije. Lloyd Salomone volontira u mnogim neprofitnim organizacijama, poput DOCTalks Festival & Symposium Inc., Documentary Organization of Canada – Atlantic Chapter, Schumacher Arts i Culture & Heritage Association. Od 2003. godine, Salomone je napisao, producirao i provodio istraživanja za 10 dokumentarnih filmova i digitalnih multimedijskih projekata. Njegove su dokumentarne filmove prikazivale kanadske televizijske mreže (Canadian Broadcasting Corporation, Bravo Channel, Aboriginal Peoples Television Network),filmovi su gledani putem usluge prijenosa „videa na zahtjev“ te prikazani na filmskim festivalima, a korišteni su i u edukativne svrhe. Autor je knjige Mediation on Money: Balancing Life and the Global Economy te producent dokumentarnog filma Every Living Thing – experiencing a bioblitz.

Dokumentarni film “Svako živo biće“ odvest će vas na čudesno putovanje i pokazati vam četiri tjedna tijekom dva ljeta te istraživanje svih aspekata prirode – kukaca, biljaka, gljiva, gmazova, vodozemaca, riba, dagnji i sisavaca koji žive u Zaštićenom području Velikog jezera u New Brunswicku, u Kanadi. UN-ovo Desetljeće biološke raznolikosti (2011. – 2020) je u tijeku i film je proizveden u suradnji s BiotaNB programom muzeja New Brunswick. Riječ je o dvadesetogodišnjem projektu istraživanja bioraznolikosti te utvrđivanja i katalogiziranja vrsta u provinciji New Brunswick, prije nego ljudsko zadiranje i klimatske promjene pojačaju svoj utjecaj.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...