Promocija knjige “O ljubavi, batinama i revoluciji”

U knjižnom klubu Knjigozemska (Richarda Jeretova 5) u subotu 4. ožujka s početkom u 20.30 održat će se promocija knjige “O ljubavi, batinama i revoluciji” Nore Verde (Antonela Marušić).

Autorica je dugogodišnja novinarka koja je 90-ih studirala na zadarskom Filozofskom fakultetu i radila u gradskim tiskovnim medijima, a od 2010. književne radove potpisuje pod imenom Nora Verde.

Knjigu kratkih priča “O ljubavi, batinama i revoluciji” uz autoricu će promovirati Valerija Barada i Adrijana Vidić.

Evo što je o knjizi kazala urednica Lamija Begagić:

„Ljubav, batine i revolucija, tri riječi-gromade, tri su tematska okvira unutar kojih se kreće devet protagonistica ove knjige. Ispisane iz pozicije onih koje se patrijarhatu opiru, prkose mu ili ga na bilo koji način remete, ove priče odbijaju svoje junakinje ostaviti na margini, već ih bacaju u samo središte borbe. One primaju udarce i dižu „revolucije”, svjesne kako njihovo poprište jesu i ulice, skvotovi, široki javni prostori, ali i klaustrofobično male spavaće sobe, kuhinje u kojima se kuha ljubav i prži na jakoj vatri ljubomore i svaka ona četiri zida među koja ih se uporno pokušava zatvoriti. Krećući se od priča-minijatura u duhu anglosaksonske tradicije do dužih pripovijesti, uz britki humor i odlične dijaloške dionice, autorica s jednakom lakoćom portretira mlade anarhistice, aktivistkinje, penzionisane pomoćne kuharice, prkosne djevojčice, učiteljice koje gube tlo pod nogama, lezbijke umorne od svakodnevnog i višedecenijskog coming outa…

Priče Nore Verde sklapaju se u zanimljivu narativnu slagalicu, nastavljajući tamo gdje je autorica stala s romanom Do isteka zaliha, pokazujući nam kako nasilje možemo pobijediti ljubavlju, a svaka je takva pobjeda mala revolucija.”

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...