Suzana Šešo, radnica koja je dobila otkaz radi fete salame: “Ako i izgubim na sudu, ja sam pobjednik jer se borim za sve radnike u Hrvatskoj!”

Prodavačica koja je dobila otkaz u Zadru zbog dvije šnite salame postala je simbol radničkog otpora u Zadru. Zbog njezine borbe sa vjetrenjačama, jutros u gradu prosvjed. Iako je bila proteklog tjedna nekoliko puta spominjana u Saboru, susosjećaju s njom samo kada im je to potrebno za političke bodove.

Dvije šnite salame. Suzana Šešo priznaje da ih je uzela, no ne vjeruje da je zbog toga grubo narušila povjerenje poslodavca niti da je zbog toga trebala dobiti otkaz.

– Jednu malu feticu ovako, sad ne zna je li bila srijemska, zimska i sve na brzinu u svom pecivu kojeg sam platila, pred kraj radnog vremena oko 19 sati jer smo tada radili do 21 sat. Samo da bi trenutno zavarala želudac, utažila glad da bi mogla nastaviti raditi, priča za Vijesti.hr Suzana Šešo, prodavačica koja je dobila otkaz.

Suzana je započela svoju pravnu bitku nakon što je po sudskom nalogu vraćena na posao. Županijski sud u Zadru uvažio je žalbu trgovačkog lanca i proces je vraćen na početak. Sada mora platiti i sudske troškove.

Optimistična sam. Pa čak i ako izgubim ponovno, ja ću biti pobjednik. Jer ne borim se samo za sebe, borim se za sve radnike u Republici Hrvatskoj, a pogotovo u trgovačkom sektoru. Tamo sam već 15 godina i znam što se sve događalo i koji se mobbing trpio, nadodala je.

Video prilog pogledajte na portalu Vijesti.hr

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...