U Domu za starije okrugli stol o dosmrtnom i doživotnom uzdržavanju i ugovorima

Obavještavamo Vas o okruglom stolu koji će se održati u sklopu projekta „Zaštita starijih osoba razmjenom iskustva i znanja stručnih osoba te putem edukativnih, savjetodavnih i promotivnih aktivnosti“.

Na okruglom stolu, koji će se održati 23. veljače 2017. godine u Domu za starije i nemoćne osobe Zadar u 10:00 sati, će se raspravljati o dosmrtnom i doživotnom uzdržavanju, ugovorima te o potencijalnim prevarama u tom pogledu.

Sudjelovat će socijalne radnice iz Udruge socijalnih radnika Zadar Eli Šišeta, Jelena Milin i Vesna Dujić te diplomirane pravnice Irena Šarić i Branka Zrilić iz Centra za socijalnu skrb Zadar, dok će diplomirana pravnica Nela Kovačević, iz Udruge Dalmatinski potrošač iznijeti i razmijeniti njihova iskustva. Moderatorica rasprave bit će Nives Ivelja iz Udruge „MI“- Split.

Projekt je nastao u suradnji Udruge „MI“ – Split, kao nositelja te Udruga za zaštitu potrošača „Dalmatinski potrošač“ – Split i Udruge socijalnih radnika Zadar kao partnera na projektu. Glavni cilj  je podići kvalitetu života starijih osoba s ciljem njihove veće integriranosti u lokalnu zajednicu te raditi na prevenciji njihove socijalne isključenosti. Projektnim aktivnostima doprinijet će se povećanoj koordinaciji svih ključnih dionika uključenih u ovu problematiku te će se na taj način osigurati lakša dostupnost informacija na lokalnom području za starije osobe.

Projekt je financiran sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Ovim putem pozivamo sve osobe treće životne dobi kao i stručne suradnike u ovom području rada da nam se pridruže i dobiju sve potrebne informacije o ovoj tematici.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...